Ελλάδα|07.05.2021 16:32

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Πώς έστησαν την ενέδρα στον επιχειρηματία - Εκαψαν το αυτοκίνητο

Newsroom

Μέσα σε λογιστικό γραφείο στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου δολοφονήθηκε με ενέδρα στις 11:30 το πρωί της Παρασκευή 7 Μαΐου ο 53χρονος επιχειρηματίας στη Ζάκυνθο. Σημειώνεται πως ο άνδρας είχε γλιτώσει από παρόμοια επίθεση πριν από περίπου έναν χρόνο, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασε τη ζωή της η 37χρονη σύζυγός του.

Σύμφωνα με τον Ant1, ένα ασημί αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια πέρασε έξω από το γραφείο. Μέσα στο όχημα βρίσκονταν τουλάχιστον 2 επιβαίνοντες, ο ένας εκ των οποίων πυροβόλησε αρχικά 2 φορές για να εκφοβίσει άτομο το οποίο ανήκε στην προστασία του επιχειρηματία και βρισκόταν έξω από το μαγαζί. Αφού ο άντρας έσπευσε για να καλυφθεί, ο δεύτερος επιβάτης του αυτοκινήτου άνοιξε πυρ (πιθανότατα με καλάσνικοφ) προς τος γραφείο.

Ο 54χρονος άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα από τους πυροβολισμούς, ενώ μέσα στο γραφείο βρίσκονταν δύο αδέρφια, ιδιοκτήτες του γραφείο. Ο ένας από τους δύο ιδιοκτήτες τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα από τα πυρά και μετέβη στο Νοσοκομείο Ζακύνθου

Από τις Αρχές έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό, προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες, ενώ γίνεται και έρευνα για τα κίνητρα της επίθεσης. Το αυτοκίνητο της επίθεσης βρέθηκε λίγη ώρα μετά το συμβάν, καμένο σε απόσταση 6 χιλιομέτρων μακριά από το κέντρο της πόλης. Η Αστυνομία θεωρεί πολύ πιθανό οι εκτελεστές να προσπαθήσουν να διαφύγουν από τη θάλασσα και για το λόγο αυτό σε επιφυλακή βρίσκεται και το Λιμενικό Σώμα.

Επιχείρηση εκτέλεσης του θύματος και πέρυσι

Πριν από έναν περίπου χρόνο και συγκεκριμένα τον προηγούμενο Ιούνιο είχε οργανωθεί ακόμα μία επιχείρηση δολοφονίας του επιχειρηματία από την οποία εκείνος γλίτωσε την τελευταία στιγμή. Δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού έστησαν ενέδρα θανάτου στον επιχειρηματία. Σε αυτή την επίθεση είχε πέσει νεκρή η 37χρονη σύζυγός του.

Από τα πυρά ο επιχειρηματίας είχε τραυματιστεί σοβαρά αλλά κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία. Από εκείνη την επίθεση και έπειτα ο άνδρας προσέλαβε άτομα για την προστασία του.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο 53χρονος άνδρας που έπεσε νεκρός είχε απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία, καθώς το όνομά του είχε εμπλακεί σε ληστεία εις βάρος επιχειρηματία. Ωστόσο, ουδέποτε δεν κατηγορήθηκε για την υπόθεση.

θάνατοςπυροβολισμοίδολοφονίαΖάκυνθος