Ελλάδα|15.01.2019 08:06

Καιρός-Καλλιάνος: Βροχές, θυελλώδεις άνεμοι & χιόνια (vid)

Newsroom

Άστατος είναι ο καιρός από τα ξημερώματα της Τρίτης (15/1), καθώς στα κεντρικά και Νότια ρίχνει βροχές τώρα, ενώ η βελτίωση θα έρθει από το μεσημέρι κι έπειτα. Τα προβλήματα θα επιμείνουν στα ανατολικά της Στερεάς και της Αττικής, στην κεντρική και Νότια Εύβοια, αλλά και στις Κυκλάδες, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Ωστόσο, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι κι έπειτα.

Τοπικές χιονοπτώσεις, αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης και των Κυκλάδων, ενώ αργά το βράδυ αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Η θερμοκρασία θα πέσει ραγδαία από τις μεσημβρινές ώρες, ενώ θα πνέουν ισχυροί άνεμοι που θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες, αλλά και στις εναέριες συγκοινωνίες.

Στην Αττική, οι βροχές θα επιμείνουν μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, όμως στα βόρεια τμήματα του νομού θα υπάρξουν και ασθενείς χιονοπτώσεις, λόγω και της «βουτιάς» του υδραργύρου, που θα πέσει στον ένα βαθμό αργά το βράδυ. Από το μεσημέρι κι έπειτα, ο καιρός θα βελτιωθεί και θα υπάρξουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις, εντάσεως μέχρι και εννιά μποφόρ, από βόρειες διευθύνσεις. Ενδέχεται δε, στη Νότια Αττική, στις περιοχές που βλέπουν την Εύβοια ίσως πρόσκαιρα το βράδυ να υπάρξουν ασθενείς χιονοπτώσεις.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι πιο «γλυκός». Θα επικρατούν μεν χαμηλές θερμοκρασίες, ωστόσο, θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ οι βοριάδες θα είναι δυνατοί και θα φτάσουν τα επτά μποφόρ.

Απαγορευτικό απόπλου

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνι του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κανονικά γίνονται προς το παρόν τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα και Καβάλα-Πρίνου Θάσου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν ακυρώσεις η αλλαγές δρομολογίων.

βροχέςκαιρόςΓιάννης Καλλιάνος