Ελλάδα|21.05.2021 14:55

Φωτιά στον Σχίνο - Αρχηγός Πυροσβεστικής: Μέχρι το βράδυ θα οριοθετηθεί

Newsroom

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής θα έχει οριοθετηθεί η φωτιά που ξέσπασε στον Σχίνο Κορινθίας και συνολικά έχει κάψει περισσότερα από 40.000 στρέμματα δασικής γης, υποστήριξε ο αρχηγός του Πυροσβεστικου Σώματος Στέφανος Κολοκούρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

O κ. Κολοκούρης υπογράμμισε πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις δυσκολεύτηκαν στο έργο της κατάσβεσης καθώς δεν υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες και στη συνέχεια τόνισε πως η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού θα διευκρινίσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Οπως σημείωσε σήμερα κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, συνολικά η φωτιά έχει αφήσει πίσω της περισσότερα από 40.000 καμένα στρέμματα δασικής έκτασης.  Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως δόθηκε μεγάλη μάχη για να προστατευτούν κατοικίες, πραγματοποιήθηκαν προληπτικές εκκενώσεις και εκδόθηκαν 4 μηνύματα από το 112 σε τοπικό επίπεδο.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι η νύχτα ήταν δύσκολη και δόθηκε μάχη για την προστασία του καταφυγίου Άγριας Ζωής , στοίχημα το οποίο κέρδισαν οι πυροσβέστες. Η εικόνα της φωτιάς σήμερα είναι πολύ καλύτερη αλλά όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίσουν το έργο τους για την κατάσβεση.

Για το 112 ο Νίκος Χαρδαλιάς απαντώντας σε σχόλια, ανέφερε ότι δεν είναι μέσο επικοινωνίας, χρησιμοποιείται μόνο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, για αυτό στη συγκεκριμένη περίπτωση εκδόθηκαν τέσσερα μηνύματα σε τοπικό επίπεδο για την εκκένωση οικισμών. Ο υφυπουργός τόνισε επίσης ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια που εκδηλώνεται τόσο μεγάλη πυρκαγιά με τέτοιες καιρικές συνθήκες την περίοδο αυτή. Η προηγούμενη ήταν στη Σάμο.

ΣχίνοςφωτιάΚορινθίαπυροσβεστικήπυρκαγιά