Ελλάδα|21.05.2021 18:42

Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: Οι περιοχές με αύξηση ασθενών στα νοσοκομεία

Newsroom

Το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει πτωτική πορεία, μια ύφεση που υπολογίζεται στο 5%, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής - Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού το απόγευμα της Παρασκευής.

«Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, από το Πάσχα και μετά, ο ρυθμός αυτός σταθεροποίησης δείχνει να ανακόπτεται. Παρατηρείται μια μείωση της μέσης ηλικίας κρουσμάτων στα 39 έτη. Είναι εμφανές ότι η αυξημένη κινητικότητα το Πάσχα σε συνδυασμό με την επανέναρξη δραστηριοτήτων έχει ως αποτέλεσμα τη μη μείωση των αριθμών τωνκρουσμάτων στον αριθμό που θα θέλαμε», είπε η κυρία Παπαευαγγέλου.

H καθηγήτρια σχολίασε μεταξύ άλλων πως ο δείκτης θετικότητας παραμένει σταθερά κάτω του 4%. Ειδικά στην Αττική τα πράγματα φαίνεται να βελτιώνονται μέρα με την ημέρα και υπάρχει σταθεροποίηση σε αρκετά υψηλό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: 994 κρούσματα σε Αττική, 158 σε Θεσσαλονίκη - Η κατανομή

Τα ενεργά κρούσματα στην Αττική ξεπερνούν τα 9500 ενώ στη Θεσσαλονίκη τα 2000, ειδικότερα. Ωστόσο, οι εισαγωγές μειώνονται καθημερινά όπως και ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Πού αυξήθηκαν οι εισαγωγές

Η κυρία Παπαευαγγέλου ωστόσο τόνισε πως υπάρχουν ορισμένες περιοχές, οι οποίες πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή καθώς η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης θετικότητας στην Πτολεμαΐδα, στην Ξάνθη, στη Φλώρινα παραμένει υψηλός αφού κινείται μεταξύ 3% και 7%. Τοπικές εξάρσεις παρατηρούνται και στην Αιτωλοακαρνανία, τη Λάρισα, την Αχαΐα και τη Μαγνησία. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παρουσίασαν αύξηση στην Πάτρα και τα Ιωάννινα.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: 2.020 κρούσματα, 56 θάνατοι, 617 διασωληνωμένοι

Βάνα ΠαπαευαγγέλουεισαγωγέςΑττικήκρούσματαΚορονοϊός