Ελλάδα|15.01.2019 17:26

Παρέμβαση Αραχωβίτη για την κατάληψη της ΕΒΖ

Τίμος Φακαλής

Διαβεβαιώσεις από τον υπουργό Αγροτική Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη αλλά και το υπουργείο Οικονομικών έλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Χρήστος Πούρης ότι σύντομα θα τακτοποιηθούν οι οφειλές προς τους τευτλοπαραγωγούς μετά και την χθεσινή κατάληψη των γραφείων της διοίκησης της ΕΒΖ από τους τελευταίους στη Θεσσαλονίκη

«Αν και έχουμε διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα λυθεί, δεν κουνιόμαστε από εδώ. Μένουμε στις θέσεις μας μέχρι να γίνουν έμπρακτα αυτά που μας έχουν πει. Μας είπαν ότι θα μας πληρώσουν σύντομα.  Μέχρι να πληρωθούμε, εμείς θα είμαστε εδώ.  Έχουμε να λαμβάνουμε 1,7 εκατ. ευρώ για τη φετινή σοδειά που παραδώσαμε και άλλα 800.000 ευρώ από παλαιές οφειλές» είπε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας Αθανάσιος Πίππας.  

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων αυτοί παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες. Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τη μετάταξη μέρος των εργαζομένων στης ΕΒΖ στο δημόσιο τομέα και ορισμένων να εντάσσονται σε προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Στο πλαίσιο αυτό οι μισοί εκ των 210 εργαζομένων της ΕΒΖ θα μεταταχθούν στο δημόσιο και οι άλλοι στο προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

ΘεσσαλονίκηΕΒΖΕλληνική Βιομηχανία Ζάχαρης