Πολίτικα κεφτεδάκια με μοσχαρίσιο κιμά και πλιγούρι
NewsroomΣτην Ευρώπη και στην Ασία, από την Ιβηρική ως τη Σουηδία και την Ινδία, οι τοπικές κουζίνες έχουν μία σειρά από συνταγές για κεφτεδάκια, τις μικρές σφαίρες από κιμά που μπορούν να μαγειρευτούν με διάφορους τρόπους.
Εντούτοις, τα πιο αφράτα ανήκουν… δικαιωματικά στην κουζίνα της Πόλης, με το πλιγούρι και τα πλούσια αρώματα από τα μπαχαρικά να τα κάνουν να ξεχωρίζουν.
Οι «Μαγειρικοί διάλογοι» του pontosnews.gr παρουσιάζουν αυτόν τον μεζέ που πάει τέλεια με ένα πλούσιο σε αρώματα αλλά ελαφρύ κρασί. Ιδανικό είναι είτε ένα ροζέ από τις ελληνικές ποικιλίες Ξινόμαυρο ή Αγιωργίτικο, είτε κάποιο που τις περιέχει.
Και μην ξεχνάτε: Ζεστά κεφτεδάκια, παγωμένο κρασί.
300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά |
1 μεσαίο κρεμμύδι τριμμένο |
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη |
½ κούπα πλιγούρι |
½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο |
2 κ.γ. αλάτι |
1 κ.γ. ρίγανη |
Από ½ κ.γ. πιπέρι μαύρο, πάπρικα γλυκιά, πάπρικα καπνιστή, κύμινο και κόλιανδρο αποξηραμένο |
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το πανάρισμα |
1 κούπα ελαιόλαδο για το τηγάνισμα |
- Μουλιάζουμε το πλιγούρι με μία κούπα νερό για μισή ώρα. Έπειτα το στραγγίζουμε.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ξεκουράζουμε το μίγμα για ένα τέταρτο.
- Πλάθουμε σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Αντί για τηγανητά, τα κεφτεδάκια γίνονται και στο φούρνο, σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Χρειάζονται 17-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, στους 180°C, στον αέρα.
Πηγή: pontosnews.gr
- «Αστακός» με 5.500 αστυνομικούς η Αθήνα και ειδικό σχέδιο για ισραηλινούς στόχους: Με τη μεγάλη πορεία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο
- Χατζηδάκης: Ο κ. Σαμαράς επιδίωκε τη διαγραφή του - Δεν υπήρχε τρόπος να προχωρήσουμε
- Σοβαρή καταγγελία: Θάνατος εργαζόμενης μητέρας ενώ ήταν σε τηλεργασία - Η εταιρεία αρνείται να δηλώσει εργατικό
- Γαλλικά μέσα λένε ότι ο ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ έχει πέσει σε κώμα - Έντονη φημολογία στα social media