Ελλάδα|16.01.2019 16:30

Ροτόντα: Στρατεύουν ανήλικους πρόσφυγες στη διακίνηση ναρκωτικών

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Ακόμα και ανήλικους, κυρίως αραβικής αλλά και πακιστανικής καταγωγής, χρησιμοποιούν τα οργανωμένα κυκλώματα, για να διακινήσουν ναρκωτικά στην περιοχή της πλατείας Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα) και σε χώρους εντός αλλά και πέριξ της πανεπιστημιούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, οι έμποροι ναρκωτικών ουσιών εκμεταλλευόμενοι τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών στα camps, αλλά και το αβέβαιο μέλλον που έχουν στην Ελλάδα, πλησιάζουν άτομα νεαρής ηλικίας, ακόμα και ανήλικους και τους υπόσχονται ότι θα βγάζουν αρκετά χρήματα καθημερινά και θα έχουν πολύ καλύτερη ζωή οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, αν υπό την προστασία τους διακινούν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Κάποιοι νεαροί πέφτουν στην παγίδα και πιάνουν θέση σε διάφορα σημεία γύρω από την πλατεία της Ροτόντας, αυτήν της Καμάρας, στους γύρω μικρότερους δρόμους και βέβαια πέριξ και εντός της πανεοπιστημιούπολης. Σε σπάνιες περιπτώσεις έχουν στις τσέπες τους μικροδέματα κάνναβης, αφού τις περισσότερες φορές βάζουν τα ναρκωτικά σε καβάντζες, για να βγουν καθαροί από τους συχνούς αστυνομικούς ελέγχους. Τοποθετούν τα ναρκωτικά σε κάδους σκουπιδιών, σε ρόδες αυτοκινήτων, σε παρτέρια, σε εγκαταλελειμμένα καταστήματα και σε ΚΑΦΑΟ της ΔΕΗ.

Νέες συλλήψεις 

Όπως αναφέρουν στο ethnos.gr κάτοικοι και καταστηματάρχες στην περιοχή της Ροτόντας, οι επιχειρήσεις και οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι συνεχείς. Συνεχώς συλλαμβάνονται άτομα που διακινούν ναρκωτικά, αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει και να έχει σημαντικές διαστάσεις. Παραπέμπει στη μυθική Λερναία Ύδρα, αφού «ξεφυτρώνουν» συνεχώς καινούργια άτομα στη θέση των διακινητών που συλλαμβάνονται.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Αγίου Γεωργίου, αλλά και γύρω από την πανεπιστημιούπολη συνελήφθησαν οκτώ άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης δύο αλλοδαπών, ηλικίας 16 και 27 ετών, μετά από μεταξύ τους αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.
Μόλις οι αλλοδαποί είδαν τους αστυνομικούς να τους πλησιάζουν, τράπηκαν σε φυγή.

Ο 16χρονος, κατά την προσπάθεια διαφυγής του, πέταξε στο έδαφος ένα μικροδέμα κάνναβης συνολικού βάρους 15,6 γραμμαρίων, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ουσιών.  Στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μικροδέμα κάνναβης που είχε προμηθευτεί νωρίτερα από τον 16χρονο και μικροδέμα ηρωίνης.

ΘεσσαλονίκηΡοτόνταναρκωτικά