Ελλάδα|30.06.2021 20:24

Χανιά: Αυτή είναι η 29χρονη Γαλλίδα που αγνοείται

Newsroom

Εξακολουθεί να αγνοείται η 29χρονη Γαλλίδα τουρίστρια που εξαφανίστηκε στις 24 Ιουνίου στην Κρήτη. Η επιχείρηση αναζήτησής της συνεχίζεται από στεριά, αέρα και θάλασσα ενώ, για την ώρα, έχει εντοπιστεί το όχημά της, στο οποίο βρέθηκε μία βαλίτσα και μία συσκευή GPS. Ο τοπικός σύμβουλος Παλαιοχώρας Χανίων, Λευτέρης Βαρδουλάκης, μίλησε στην ΕΡΤ και ανέφερε ότι βρέθηκε, στο Κεδρόδασος που είναι και το σημείο αναζήτησής της, γυναικείο smartwatch που πιθανώς της ανήκε. Το smartwatch, στη συνέχεια, εξαφανίστηκε αφού, πιθανότατα, κάποιος το πήρε από την εξέδρα που το είχε αφήσει ο ναυαγοσώστης που το εντόπισε. 

Οι αρμόδιες αρχές ενημέρωσαν την Τρίτη, 29 Ιουνίου, ότι ερευνούν την περιοχή μεταξύ Κριού και Παλαιοχώρας, όπου βρέθηκε το αυτοκίνητό της. Στην επιχείρηση συνδράμουν ελικόπτερο και drone ενώ συμμετέχουν αστυνομία, πυροσβεστική και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, καθώς και ομάδες εθελοντών της περιοχής και ομάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τον Κίσσαμο. 

Το Flashnews δημοσίευσε φωτογραφίες της αγνοούμενης και ανέφερε ότι η 29χρονη οδήγησε μέχρι τον Κριό, όπου και άφησε το αυτοκίνητό της για να συνεχίσει πεζή μέχρι το Λαφονήσι. Τα τελευταία σημεία ζωής που έδωσε ήταν ανάρτησή της στα social media, στην οποία ανέφερε ότι περπατούσε τρεις ώρες

(copyright: Flashnews)
(copyright: Flashnews)
(copyright: Flashnews)

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η Γαλλίδα που έκανε διακοπές στην Κρήτη εδώ και μέρες δεν έχει δώσει ίχνη ζωής. Η τουρίστρια απολάμβανε όμορφες στιγμές και επισκέφθηκε το Ελαφονήσι, ωστόσο την ημέρα που θα έπρεπε να έχει επιστρέψει στην πατρίδα της, δεν εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα την Τρίτη 29 Ιουνίου να δηλωθεί η εξαφάνισή της στην αστυνομία.

Το στοιχείο που προκαλεί προβληματισμό είναι ότι είχε επικοινωνήσει για τελευταία φορά με sms με την οικογένειά της στις 24 Ιουνίου και ότι δεν την είχαν δει για μέρες στο κατάλυμα όπου διέμενε. Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ο χώρος στον οποίο θα επικεντρωθούν οι έρευνες, καθώς η 29χρονη μπορεί να επισκέφθηκε οποιοδήποτε μέρος. Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στο τραπέζι για Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό, ΕΚΑΒ

Self test: Αρχίζει ξανά η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία από 1η Ιουλίου- Ποιους αφορά

Σχολεία: Όλες οι αλλαγές από τη νέα χρονιά - 17 ερωτήσεις και απαντήσεις

Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας για Καναδά: Δεν υπάρχουν λόγια για τους 49,5 βαθμούς Κελσίου

εξαφάνισηΧανιάαγνοούμενηΚρήτη