Ελλάδα|09.07.2021 13:46

Μαγνησία: Συρροή κρουσμάτων κορονοϊού από γάμο

Newsroom

Δεύτερη εστία μετάδοσης κορονοϊού από θρησκευτική τελετή προέκυψε μέσα σε λίγες μέρες στο Δήμο Βελεστίνου, στη Μαγνησία. Αυτήν τη φορά η αιτία είναι ένας γάμος, από τον οποίο προέκυψαν τουλάχιστον 20 κρούσματα σε λιγότερο από πέντε ημέρες, στις περιοχές του Στεφανοβικείου και των Καναλίων. Υπενθυμίζεται ότι συρροή κρουσμάτων στην περιοχή προέκυψε και από ένα μνημόσυνο που έγινε στην Κερασιά 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ταχυδρόμος», στο γάμο, που τελέστηκε την περασμένη Κυριακή, καλεσμένοι ήταν περισσότερα από 200 άτομα, σύμφωνα με δηλώσεις κατοίκων και προσκεκλημένων, ενώ υπήρχε πλημμελέστατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.  

Με αναρτήσεις τους στα social media συγγενείς του ζευγαριού αλλά και προσκεκλημένοι στον γάμο ενημέρωσαν πως βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και καλούν όσους ήρθαν σε επαφή μαζί τους να προβούν σε μοριακό έλεγχο.

Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται, ενώ, όσοι νοσούν, έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα, προκειμένου να περιοριστεί η μεταδοτικότητα του ιού. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα οι υγειονομικές αρχές και ο Δήμους Ρήγα Φεραίου ζήτησαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να μεταβεί στα δύο χωριά για να κάνει ιχνηλάτηση στις επαφές των θετικών, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της διασποράς στον γενικό πληθυσμό.

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι κλάδοι ακολουθούν μετά τους υγειονομικούς - Όλες οι πληροφορίες

Κορονοϊός tours: Στην Ιο πάνω από 2.100 έφηβοι - Πολλοί ήταν και στον Άλιμο

Τροχαίο στη Νίκαια: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της τραγωδίας με θύμα το κοριτσάκι

Μποτσουάνα: Βρέθηκε το τρίτο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο με αξία άνω των 60 εκατ. δολαρίων

ΜαγνησίαΚορονοϊόςγάμος