Ελλάδα | 16.07.2021 14:37

Χαλκιδική: Πώς ένα 12χρονο κορίτσι έσωσε άνδρα από πνιγμό

Newsroom

Τη ζωή ενός ενήλικου άνδρα στη Χαλκιδική έσωσε ένα 12χρονο κορίτσι στη Χαλκιδική, ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του την ώρα που κολυμπούσε. Η μικρή Λεμονιά Σπανού ήταν η πρώτη που έφτασε δίπλα στον ημιλιπόθυμο άνδρα αφότου άλλοι λουόμενοι τον έβγαλαν στην ακτή.

Φορώντας γάντια και μάσκα τον τοποθέτησε σε πλάγια θέση ασφαλείας για να προστατεύσει τον αεραγωγό του άνδρα και να τον γλιτώσει από πνιγμό. Μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου, ο μπαμπάς της Κλεάνθης (Εθελοντής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κασσάνδρας), χορήγησε το απαραίτητο για την κατάσταση του θύματος οξυγόνο, έχοντας πάντα δίπλα του τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή της κοινότητας του για κάθε ενδεχόμενο

Στη συνέχεια με το ασθενοφόρο  ο άνδρας διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και το Νοσοκομείο του Νομού Χαλκιδικής.

«Δεν φοβήθηκα καθόλου»

Η 12χρονη μαθήτρια και ο πατέρας της μίλησαν στην ΕΡΤ για το περιστατικό και η Λεμονιά περιέγραψε με λεπτομέρειες τα όσα εκτυλίχθηκαν  στην παραλία της Χαλκιδικής. «Ήξερα ακριβώς τι έπρεπε να κάνω, ήξερα ότι έπρεπε να βοηθήσω και δεν το σκέφτηκα καν. Πήγα να βοηθήσω», σημείωσε η μαθήτρια, η οποία έχει κάνει μαθήματα πρώτων βοηθειών στο πρόγραμμα “KIDS SAVE LIVES”.

Όλες οι ειδήσεις

Εστίαση - Διασκέδαση: Αποκλειστικά για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες όλοι οι κλειστοί χώροι

Κεραμέως για υποχρεωτικό εμβολιασμό πανεπιστημιακών – φοιτητών: Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα

Κορονοϊός- Ζοφερή εκτίμηση από ECDC: Θα πενταπλασιαστούν τα κρούσματα στην Ευρώπη μέχρι την 1η Αυγούστου

Νέα μέτρα: Αρνητικό τεστ και για τα ταξίδια με τρένο εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών

πνιγμόςΧαλκιδική