Ελλάδα|17.07.2021 15:39

Μύκονος - Lockdown: Αντιδράσεις για τα νέα μέτρα - «Καταστρέφουν τον τουρισμό»

Newsroom

Την εφαρμογή έκτακτων μέτρων, τα οποία θα έχουν χαρακτήρα τοπικού lockdown, για τον περιορισμό των κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε για τη Μύκονο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς

Τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί και η απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο, προκαλούν αντιδράσεις με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του νησιού Αλέξανδρο Κουκά να τονίζει, μιλώντας στην ΕΡΤ ότι «δεν το περιμέναμε» και αν σημειώνει πως τα μέτρα ήρθαν πολύ απότομα στο νησί, το οποίο φιλοξενεί 20.000 άτομα.

«Τα μέτρα καταστρέφουν τον τουρισμό του νησιού ολοσχερώς», πρόσθεσε εκφράζοντας την ελπίδα να μην υπάρξει παράταση πέραν της 26 Ιουλίου. Μάλιστα τόνισε ότι η Μύκονος ανήκει στους πρωτεργάτες του εμβολιασμού.

Τσίπρας: Πιστοποιητικό παταγώδους κυβερνητικής αποτυχίας το lockdown στη Μύκονο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter υπογραμμίζει πως το τοπικό lockdown στη Μύκονο είναι «πιστοποιητικό της παταγώδους αποτυχίας» της κυβέρνησης. Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖ αναφέρει:

«Το lockdown στη Μύκονο πιστοποιητικό της παταγώδους αποτυχίας. Στέλνει αρνητικό σήμα για το σύνολο του τουρισμού μας. Αν υπήρχε φιλότιμο, θα ακούγαμε μια συγνώμη για το πρόχειρο-χωρίς μέτρα άνοιγμα του τουρισμού. Αντί συγγνώμης όμως, μόνο αυτοθαυμασμός και στοχοποίηση των πολιτών».

T

Τα έκτακτα μέτρα για τη Μύκονο

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, τα έκτακτα μέτρα ισχύουν από σήμερα Σάββατο 17 Ιουλίου και κάνει λόγο για «ανησυχητική έξαρση της επιδημίας με πολλαπλές συρροές και clusters». Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά αποφασίστηκε:

Τα μέτρα θα ισχύουν έως και τη Δευτέρα 26 Ιουλίου στις 7:00 το πρωί, με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης. «Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση», ανέφερε ο κ. Χαραδαλιάς και κατέληξε:

«Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες  και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της».

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα - Μύκονος: Βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας και απαγόρευση μουσικής

Ψυχρή λίμνη: Πότε έρχεται στην Ελλάδα – Φέρνει βροχές και καταιγίδες

Πλημμύρες στη Γερμανία: Κατηγορίες ότι δεν αντέδρασαν έγκαιρα οι αρχές

Επιστολή Άγκυρας στον ΟΗΕ: Ζητεί αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών

Γλυκά Νερά – Πατέρας Καρολάιν: Άνανδρη η πράξη του Μπάμπη, θέλω δικαιοσύνη για την κόρη μου

μέτρααπαγόρευση κυκλοφορίαςlockdownΚορονοϊόςνέα μέτραΜύκονος