Ελλάδα|29.07.2021 08:25

Φωτιά στην Πάτρα: Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στη Δροσιά

Newsroom

Καλύτερη είναι η εικόνα από τη φωτιά στην Πάτρα. Με το πρώτο φως της ημέρας την Πέμπτη, 29 Ιουλίου, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού πάνω από το πύρινο μέτωπο της Δροσιάς Αχαΐας.

Και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, με 180 πυροσβέστες με οχτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα,, δίνουν τη δική τους μάχη, και θέτουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που καίει από το πρωί της Τετάρτης, 28 Ιουλίου, στην περιοχή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που καίει την περιοχή Δροσιά στην Πάτρα, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να έχουν ενισχυθεί. Συγκεκριμένα επιχειρούν 180 πυροσβέστες, 46 οχήματα και οκτώ ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις και τα εναέρια μέσα κατάσβεσης. Τα πύρινα μέτωπα σε Σούλι, Ελεκίστρα και Ριγανόκαμπο βρίσκονται σε ύφεση.

T

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «η ένταση των ανεμών έχει μειωθεί, αλλά το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και οι εστίες της φωτιάς αρκετές».

Όμως, όπως προσέθεσε, «το φαινόμενο δεν έχει την ίδια "επιθετικότητα" που παρουσίαζε τις προηγούμενες ώρες». Επίσης, όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Θεόδωρος Μπαρής, «περιμένουμε με το πρώτο φως της ημέρας να επιχειρήσουν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, γιατί και η Πέμπτη προβλέπεται να είναι μία δύσκολη ημέρα, λόγω των καιρικών συνθηκών».

Όσον αφορά τη φωτιά στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας, παραμένει σε ύφεση, ενώ στο σημείο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής.

Νωρίτερα, είχαν ειδοποιηθεί, μέσω του 112, για εκκένωση για προληπτικούς λόγους προς Χαλανδρίτσα από την Ε033, όσοι κάτοικοι βρίσκονταν στους οικισμούς Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, Καρπέτα ή Αγία Τριάδα.

Το χωριό Δροσιά γλίτωσε από την πύρινη λαίλαπα, καθώς οι φλόγες πέρασαν απο μέσα  χωρίς να κάψουν σπίτια. Υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε κατοικίες και αγροτικές εγκαταστάσεις στις παρυφές του οικισμού.

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός – Καύσωνας: Θερμοκρασίες έως 42 βαθμούς την Πέμπτη – Οδηγίες προστασίας

ΕΝΦΙΑ: Πώς θα πληρωθεί ο φόρος από τον Σεπτέμβριο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Έκαναν υπερπροσπάθεια αλλά τερμάτισαν στην 5η θέση Μπούρμπου και Κυρίδου

Ταξί: Δεν... κινήθηκαν ηλεκτρικά – Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος

ΠάτραπυροσβεστικήφωτιάπυρκαγιάΑχαΐα