Ελλάδα | 20.01.2019 15:23

Αγρότες μπλόκαραν το τελωνείο Ευζώνων - Προανήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις

Τίμος Φακαλής

Αγρότες από το Κιλκίς και των γύρω περιοχών, με περισσότερα από 25 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα απέκλεισαν για περίπου 20 λεπτά την πρόσβαση από και προς το τελωνείο Ευζώνων το πρωί της Κυριακής (20/01),  διαδηλώνοντας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι αγρότες κρατώντας ελληνικές σημαίες και τραγουδώντας εμβατήρια συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στην κεντρική πλατεία Πολυκάστρου και μέσα από παράδρομους συνοδεία αστυνομίας έφτασαν στο μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων. 

Οι αρχές δεν επέτρεψαν στους αγρότες να πλησιάσουν στο τελωνείο, σταματώντας τους 300 μέτρα πριν από αυτό.  Λίγο αργότερα οι αγρότες προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία.  «Σήμερα αυτοί που δεν μπορέσαμε να βρεθούμε στην Αθήνα αποφασίσαμε να έρθουμε στα σύνορα. Εδώ που είμαστε γείτονες, αλλά γίναμε κακοί γείτονες γι αυτούς. Θέλουμε να τους δείξουμε ένα μήνυμα ότι εμείς θα αντισταθούμε. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους 300 της Βουλής ότι τον προδότη και την προδοσία δεν τον ξεχνάμε ποτέ. Ας το θυμούνται καλά αυτοί στην Βουλή» δήλωσε  ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτοκτηνοτρόφων Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης και πρόσθεσε: «Τα σπίτια μας βρίσκονται ανάμεσα σε μνημεία από τους μακεδονομάχους που χαθήκαν εδώ πάνω» 

Οι αγρότες αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν στο μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων και να προχωρήσουν στον αποκλεισμό του με αγροτικά μηχανήματα την ώρα που θα πραγματοποιείται το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στην Αθήνα.  Την μέρα ψήφισης της Συμφωνίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο οι αγρότες προανήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις. 

Συμφωνία ΠρέσπεςαγρότεςτρακτέρΚιλκίς