Ελλάδα | 03.08.2021 19:00

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Κλειστή η Εθνική Οδός - Πυρκαγιά και καύσωνας «δοκιμάζουν» και τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες

Μαρία Λιλιοπούλου

Χάος προκλήθηκε στις συγκοινωνίες σταθερής τροχιάς από τα προβλήματα ηλεκτροδότησης εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα σε συνδυασμό με τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην Βαρυμπόμπη, ενώ ολικά διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό ύστερα από εντολή της Τροχαίας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Νέα Οδός, λόγω της πυρκαγιάς, σε παρακείμενη του αυτοκινητοδρόμου δασική έκταση, στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, η τροχαία έχει διατάξει την ολική διακοπή της κυκλοφορίας αμφιπλεύρως στο τμήμα Λυκόβρυση – Άγιος Στέφανος.

Ετσι, οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Πύρνας (Λυκόβρυσης), ενώ αντίστοιχα οι κινούμενοι προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Αγίου Στεφάνου (Μπογιατίου).

Την ίδια στιγμή η Αθήνα βρέθηκε αποκομμένη και σιδηροδρομικά εξαιτίας της πυρκαγιάς, ενώ και οι συρμοί της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου προς Αεροδρόμιο δεν προσέγγιζαν για μεγάλο διάστημα στον αερολιμένα «Ελευθεριος Βενιζέλος», αλλά τερμάτιζαν στον σταθμό του Κορωπίου εξαιτίας των έντονων προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, οι αεροδρομιακοί συρμοί φτάνουν μόνο μέχρι το Κορωπί, όπου και αποβιβάζονται οι επιβάτες λόγω προβλημάτων ηλεκτροδότησης στο δίκτυο του Προαστιακού, ενώ το ίδιο συνέβαινε και με τους συρμούς του Προαστιακού. Ωστόσο πριν λίγο η ΣΤΑΣΥ με νεότερη ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι οι συρμοί στη Γραμμή 3 προς Αεροδρόμιο εξακολουθούν μεν να σταματούν στον σταθμό του Κορωπίου εξαιτίας της βλάβης στη σηματοδότηση, αλλά από εκεί υπάρχει πλέον ανταπόκριση με συρμό του Προαστιακού προς το Αεροδρόμιο.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζει και το δίκτυο του τραμ, το οποίο έχει πλέον τερματικό σταθμό τη λεωφόρο Βουλιαγμένης εξαιτίας των συνεχών πτώσεων τάσης.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εξαιτίας της φωτιάς έχει διακοπεί εντελώς η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Οινόη – Πειραιάς με εντολή της Πυροσβεστικής. Η εταιρία προειδοποιεί για καθυστερήσεις και ακυρώσεις στα δρομολόγια της Χαλκίδας, αλλά και στον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης και Αεροδρομίου, ενώ τα δρομολόγια από Κιάτο τερματίζουν στα Λιόσια. Εως τώρα έχει ανακοινωθεί ότι καταργούνται οι αμαξοστοιχίες 56, 58 και 59 στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα καθώς επίσης και τα δρομολόγια Αθήνα - Χαλκίδα - Αθήνα.
https://youtu.be/tCyDqAvloFk

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπάρχει σταδιακή αποκατάσταση της κυκλοφορίας στα τμήματα Πειραιάς – Αεροδρόμιο και Πειραιάς - Κιάτο

Όλες οι ειδήσεις

Μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Σε δύο μέτωπα η πυρκαγιά - Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Γυναικοκτονία στη Λάρισα: Στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου ο 54χρονος – Εντυπωσιάζει η ψυχραιμία του

MyHealth app διαθέσιμο από σήμερα - Ερχεται ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασθενούς

Σ. Ντάφης (διδάκτορας Μετεωρολογίας) στο ethnos.gr: Κάθε καλοκαίρι επεισόδια καύσωνα στην Ελλάδα μέχρι το 2030

Η Τζιά φέτος παίρνει την εκδίκησή της – Το πανέμορφο κυκλαδονήσι που επιτέλους δικαιώθηκε

αεροδρόμιοΣΤΑΣΥπυρκαγιάκαύσωναςΒαρυμπόμπησυγκοινωνίαφωτιά