Ελλάδα|04.08.2021 13:19

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Αποκαρδιωτικές εικόνες της επόμενης μέρας

Newsroom

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στα μέτωπα της φωτιάς που κατακαίει τη Βαρυμπόμπη, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις.

Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση είναι λίγο καλύτερα σε σχέση με τη ζοφερή εικόνα τη νύχτα, πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την προσπάθεια για περιορισμό της φωτιάς.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η Πυροσβεστική λίγο μετά τις 06:30 το πρωί, στην πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη επιχειρούν 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Έχουν κινητοποιηθεί και περιοδικά θα επιχειρήσουν 5 Α/Φ και 9 Ε/Π. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ευθύμη Λέκκα έχουν καεί περίπου 30.000 στρέμματα. Οι εικόνες καταστροφής που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός συγκλονίζουν. Καμένα δεκάδες σπίτια, απανθρακωμένα ζώα, ετοιμόρροπες ή πεσμένες κολώνες ηλεκτροδότησης και διάσπαρτες μικρές εστίες φωτιάς είναι οι εικόνες που συνθέτουν το σκηνικό της επόμενης ημέρας της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Copyright: Εurokinissi
Copyright: Εurokinissi

Copyright: Εurokinissi
Copyright: Εurokinissi
AP photo
ΑP photo
AP photo
AP photo

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ολονύχτια πύρινη κόλαση στην Αττική - Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Έκκληση από Εθνικό Αστεροσκοπείο: Μείνετε σπίτι με κλειστά παράθυρα και πόρτες

Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο – Εκκενώθηκαν κι άλλοι οικισμοί

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Λέκκας: Οι τρεις παράγοντες που οδήγησαν στην εξάπλωση της πυρκαγιάς

Βαρυμπόμπηπυροσβεστικήπυρκαγιάφωτιά