Ελλάδα|04.08.2021 20:43

Live Streaming: Φωτιά - Η ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά για τα πύρινα μέτωπα

Newsroom

Mε τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα είναι ενεργά, την φωτιά στην Εύβοια να καίει ανεξέλεγκτα, την πυρκαγιά σε Ηλεία να είναι σε εξέλιξη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ενημερώνει αυτή την ώρα για τις εξελίξεις.

Αρχικά, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν σε 118 πυρκαγιές.

Για τη φωτιά στην Εύβοια ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως βρίσκεται εξέλιξη και έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι για εκκένωση, ενώ το λιμενικό βοήθησε με πλωτά μέσα για τον απεγκλωβισμό ατόμων από τις Ροβιές.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως τις μεσημεριανές ώρες 7 πυρκαγιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στην Ηλεία, οι 4 εξ' αυτών στην Αρχαία Ολυμπία. Συγκεκριμένα οι φωτιές ξέσπασαν στις 08:03, 08:24, 11:33, 12:35, 13:03, 14:42, 16:29.

Στη Βαρυμπόμπη παραμένουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις που αντιμετώπισαν αναζωπυρώσεις χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Aκόμα, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας, οι επέμενες μέρες και εβδομάδες θα είναι πιο δύσκολες. Αδιαπραγμάτευτος στόχος η προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Κλείνοντας, απηύθυνε έκκληση σε όλες και όλους «να αποφύγουμε οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά».

Νωρίτερα, στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι μετέβη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με στόχο την άμεση ενημέρωση για τις φωτιές που μαίνονται σε Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία

H ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά

Δίνουμε μια τιτάνια μάχη σε πολλαπλά μέτωπα, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών.

Ειδικότερα, ανέφερε πως σε εξέλιξη είναι από χθες το απόγευμα η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Μυρτιά στη Βόρεια Εύβοια και προσέθεσε: Σήμερα το πρωί μετά από απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ζητήθηκε η προληπτική και οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων από τους μικρούς οικισμούς Καλαμούδι, Παλαιοχώρι και Δαμνιά. Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά εξελίσσεται μεταξύ αυτών των οικισμών στον ορεινό όγκο αλλά και παραλιακά στον οικισμό Ροβιές.

Όσον αφορά τη φωτιά στην Ηλεία, είπε ότι σήμερα εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα 7 πυρκαγιές, εκ των οποίων οι τέσσερις στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Το μέτωπο της Ηράκλειας πήρε γρήγορα διαστάσεις, επισήμανε και σημείωσε πως καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες προκειμένου το μέτωπο να περιοριστεί στο Πελώπιο. Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά έχει δημιουργήσει μέτωπο ενός χιλιομέτρου, ενημέρωσε.

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά στην περιοχή Βλαχόπουλο στη Μεσσηνία, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως αναπτύχθηκε σε δύο μέτωπα.

Περαιτέρω, ανέφερε πως στις 2:45 εκδηλώθηκε νέα δασική πυρκαγιά στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, η οποία έχει ήδη περιοριστεί.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι στις 16:40 εκδηλώθηκε νέα αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή του Μελιγαλά Μεσσηνίας. Η πυρκαγιά εξελίσσεται στον ορεινό όγκο ανάμεσα στα χωριά Κάτω Μέλπια και Βράχος, πλησίον των οικισμών.

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας και αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η προστασίας της ανθρώπινης ζωής» υπογράμμισε.

Φωτιά: «Απενεργοποιημένο» το σύστημα πρόγνωσης πυρκαγιών IRIS - Γιατί εξαπλώθηκε η φωτιά παρά τους ήπιους ανέμους

Φωτιά Εύβοια: Νέες εκκενώσεις οικισμών – Στο νοσοκομείο με ελαφρά εγκαύματα πυροσβέστες

Καιρός – Καύσωνας: Παραμένει στο «κόκκινο» ο υδράργυρος με θερμοκρασίες έως 45 βαθμούς

Χαρδαλιάς για φωτιά σε Βαρυμπόμπη: Διάσπαρτες αναζωπυρώσεις – Στάχτη 12.500 στρέμματα, σοβαρές ζημιές σε 76 σπίτια

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Βίντεο για τη διασπορά του καπνού από τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα - Κάλυψαν Αττική και Εύβοια

Λάρισα- Γυναικοκτονία: Ηχογράφησε τη δολοφονία της συζύγου του στο κινητό

ΒαρυμπόμπηφωτιάΑρχαία ΟλυμπίαφωτιέςπυρκαγιάΝίκος ΧαρδαλιάςΕύβοιαΓενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας