Ελλάδα|31.08.2021 12:47

Μπονάνος για Αμβρόσιο: «Ένιωθα να προσβάλλεται ο σεβασμός μου»

Newsroom

Για το περιστατικό στο οποίο πρωταγωνίστησε ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος ήταν παρών στον  Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Ριόλο, όταν ο ιερέας έβγαλε ψεκαστήρι και ξεκίνησε να ψεκάζει υποστηρίζοντας ότι έχει το φάρμακο για τον κορονοϊό.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, ο κ, Μπονάνος σημείωσε: Ήταν μια εμπειρία και για τις γνώσεις, και για τη λογική. Ήμασταν καλεσμένοι σε μία εκκλησιαστική γιορτή και ο ιεράρχης κρατούσε ψεκαστήρι για την αμαρτία και τον κορονοϊό. Ένιωθα να προσβάλλεται ο σεβασμός μου », σημείωσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο περιστατικό.

«Έλεγε ότι στα χέρια του κρατάει το φάρμακο για τον κορονοϊό. Δεν είναι δυνατόν σε μία τέτοια κρίσιμη στιγμή που όλοι κάνουμε μια τέτοια προσπάθεια να γίνονται τέτοια πράγματα» σχολίασε και πρόσθεσε ότι αυτές οι θέσεις «δημιουργούν σύγχυση», ενώ έκανε λόγο για «μεσαίωνα».

Η αντίδραση του κ. Μπονάνου

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπονάνος, αντέδρασε άμεσα όταν συνέβη το περιστατικό, γυρνώντας την πλάτη του στον ιεράρχη και φωνάζοντας «ντροπή». «Αισθάνθηκα ότι ζω στον Μεσαίωνα. Παλεύουμε για να πείσουμε για την αλήθεια της επιστήμης και υπάρχουν ιεράρχες που προσπαθούν να μας πουν για το ψεκαστήρι. Το ελάχιστο που είχα να κάνω ήταν να αποχωρήσω από τον Ναό. Αυτό που έγινε ήταν προσβολή στην αλήθεια της επιστήμης» ανέφερε με δήλωσή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο κ. Μπονάνος.

Όλες οι ειδήσεις

Ανασχηματισμός: Στην τελική ευθεία για τις ανακοινώσεις- Σε… αναμμένα κάρβουνα κάθονται υπουργοί και βουλευτές

Σεισμός στην Κόρινθο: «Χορός» μετασεισμικών δονήσεων - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Κορονοϊός - Πρόεδρος Παιδιάτρων: «Ντόμινο» κρουσμάτων σε παιδιά, μόλις ανοίξουν τα σχολεία

Αφγανιστάν: Από τα Black Hawk στα Humvees - Ο στρατιωτικός εξοπλισμός των Ταλιμπάν

ΚορονοϊόςΑμβρόσιοςΑχαΐα