Ελλάδα|22.01.2019 14:41

Εικόνες ντροπής: «Πνίγεται» στα ράντζα το Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Μόνο ντροπή μπορούν να προκαλέσουν οι σοκαριστικές εικόνες που δημοσιοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). 

Το Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας σε ημέρα εφημερίας (21.1.2019) πνιγμένο μέσα στα ράντζα με τους ανήμπορους ασθενείς να προσπαθούν να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους. 

Σαν …ξεχασμένοι σε ένα ράντζο στους διαδρόμους του νοσοκομείου αναζητούν τη γιατρειά, επιχειρώντας ταυτόχρονα να διατηρήσουν κρυμμένο το πρόσωπό τους από τους περίεργους περαστικούς. 

Και πώς να κοιτάξεις στα μάτια έναν περαστικό σε διάδρομο νοσοκομείου όταν σε έχει καταβάλει η όποια ασθένεια;

Η ΠΟΕΔΗΝ μιλά για απελπιστική κατάσταση που επικρατεί όχι μόνο στο Αττικόν, από όπου επίσης δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα συγκλονιστικές φωτογραφίες, αλλά και στο Νοσοκομείο της Νίκαιας και μεταξύ άλλων στον Ευαγγελισμό. 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, ο Ευαγγελισμός αναπτύσσει περί τα 120 ράντζα μετά από κάθε εφημερία και ξεκινάει τη νέα εφημερία με ράντζα και όχι με κενά κρεβάτια (25% κενά με βάση το νόμο), ενώ 6 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας λόγω έλλειψης ΜΕΘ. 

Η κατάσταση είναι ανυπόφορη για τους ασθενείς, συνοδούς και εργαζόμενους που έτρεχαν πανικόβλητοι και δεν προλάβαιναν. Σήμερα το Νοσοκομείο της Νίκαιας θυμίζει Νοσοκομείο σε εμπόλεμη ζώνη.

Προσήλθαν και εξετάστηκαν 1.500 έκτακτα περιστατικά και έγιναν 310 εισαγωγές, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. 

Στην Β' παθολογική του Νοσοκομείου εισήχθηκαν 73 ασθενείς και οι 35 εξ αυτών νοσηλεύονται σε ράντζα. Γέμισαν οι διάδρομοι της κλινικής και τα ράντζα φτάνουν έως τις σκάλες. Στην Α’ καρδιολογική κλινική εισήχθηκαν 36 ασθενείς οι 20 εξ’ αυτών σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά βρίσκονται σε ράντζα στους διαδρόμους. 

Τα ράντζα φτάνουν έως τον κήπο. Συγκεκριμένα φτάνουν έως την πόρτα που ανοιγοκλείνει και μπαινοβγαίνουν οι συνοδοί από τη μεριά του κήπου. Ξεπαγιάζουν οι ασθενείς κοντά στην πόρτα, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. 

ΜΕΘ:  Λίστα Αναμονής

Σήμερα το πρωί 48 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ, αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και συμπληρώνουν ότι οι μισοί εξ αυτών περιμένουν πάνω από 5 ημέρες, αφού τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου εξυπηρετήθηκαν μόνο 6 περιστατικά. 

νοσοκομείαράντζα σε νοσοκομεία