Ελλάδα|10.09.2021 11:02

Επίθεση με βιτριόλι: «Σκοπός ήταν να σκοτώσει την Ιωάννα» - Τι είπε ο Απόστολος Λύτρας

Newsroom

Στις 15 Σεπτεμβρίου ξεκινά η δίκη για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσει στις η 36χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της άτυχης Ιωάννας τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

Επίθεση με βιτριόλι: Τι λέει ο δικηγόρος της Ιωάννας

Το θύμα μάλιστα ανάρτησε στα social media δύο φωτογραφίες που προκαλούν σοκ καθώς δείχνουν τη ζημιά που προκλήθηκε στο πρόσωπο και στο σώμα της. «Βλέποντας τις φωτογραφίες καταλαβαίνουμε ότι σκοπός της ήταν να εξαφανίσει το πρόσωπο της Ιωάννας, να σκοτώσει την Ιωάννα», είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του θύματος, η κατηγορούμενη «αμέσως μετά που της έριξε το καυστικό υγρό και πληροφορήθηκε ότι σώθηκε, άρχισε και έψαχνε πως μπορείς να σκοτώσεις κάποιον με δηλητήριο χωρίς να μπορεί να ανιχνευθεί, αν κάνεις σε κάποιον ένεση με αέρα τι θα συμβεί και πως θα μπορούσε να μπει στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν».

«Τελικά, με τα social media αυτό που συμβαίνει είναι επικίνδυνο, Δεν τολμάει μια κοπέλα ούτε μια φωτογραφία να ανεβάσει και αρχίζει η ζήλια και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Η κατηγορούμενη είχε γίνει σκιά της Ιωάννας μέσα από τα social media», συμπλήρωσε ο Απόστολος Λύτρας.

«Η Ιωάννα θα έρθει στο δικαστήριο, είναι δυνατό παιδί, θα αντέξει να δει την κατηγορούμενη. Εγώ φοβάμαι και δεν ξέρω αν η κατηγορούμενη θα αντέξει να έλθει στο δικαστήριο. Όπως δεν πήγε να απολογηθεί και όταν πήγε να απολογηθεί δεν είπε τίποτα, αν ακολουθήσει την ίδια τακτική, μπορεί και να μην έρθει στο δικαστήριο», κατέληξε ο ίδιος.

Η 36χρονη θα δικαστεί για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, βάσει του παραπεμπτικού βουλεύματος που εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο. Στην απολογία της η 36χρονη είχε υποστηρίξει ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά είχε μια αρρωστημένη εμμονή με το θύμα για ένα προσωπικό ζήτημα.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός – Άνοιγμα σχολείων: Φόβοι για μεγάλη αύξηση κρουσμάτων – Σε επιφυλακή οι επιστήμονες

Η… πράσινη ατζέντα Μητσοτάκη: Η «συμμαχία» της Μεσογείου και το ραντεβού στη Γλασκώβη

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και άνεμοι – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Τατάρ: Η Κύπρος θα πρέπει να μεταβιβαστεί στην Τουρκία

Ιωάννα Παλιοσπύρουεπίθεση με βιτριόλιΑπόστολος Λύτρας