Ελλάδα|21.09.2021 20:20

Πάτρα: Αισιοδοξία για τον 6χρονο που τραυματίστηκε σε αγώνα καρτ

Newsroom

Ο νευρολογικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στον 6χρονο που τραυματίστηκε σε αγώνα καρτ στην Πάτρα, είχε θετικά ευρήματα. Το παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του νοσοκομείου του Ρίου, Δημήτρης Μπάκος, μίλησε στο thebest.gr, όπου διευκρίνισε ότι «Αύριο θα γίνει μαγνητική και θα εκτιμήσουμε την πορεία της αποσωλήνωσης εκ νέου. Τα ευρήματα του νευρολογικού προφίλ του παιδιού κατά τον έλεγχο είναι όλα θετικά». Στο thebest.gr μίλησε και ο και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος εξήγησε ότι «Από την Κυριακή μέχρι σήμερα το παιδάκι παραμένει σε καταστολή. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ενός νευρολογικού παραθύρου που είχαν οι γιατροί του Πανεπιστημιακού προκειμένου να δουν την αντίδραση του εγκεφάλου. Όπως με ενημέρωσε ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης διευθυντής της ΜΕΘ παίδων τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Είμαστε αισιόδοξοι για την περαιτέρω εξέλιξη υγείας του ασθενή. Γι' αύριο έχει προγραμματιστεί να υποβληθεί σε μαγνητική και μετά θα επιχειρήσουν οι γιατροί να κάνουν άρση της καταστολής προκειμένου να δούμε τις αντιδράσεις του εγκεφάλου του μικρού ασθενή».

Ο 6χρονος υποβλήθηκε την Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, σε εξέταση μείωσης της καταστολής και καταγραφής των αντιδράσεών του, γνωστή και ως «νευρολογικό παράθυρο». Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για προσπάθεια αφύπνισης του ασθενή την ίδια μέρα, πράγμα το οποίο δεν συνέβη και, πιθανόν, να συμβεί την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου.

Πώς συνέβη το σοκαριστικό ατύχημα

Το παιδί τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αγώνα καρτ στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα. Όλα συνέβησαν γύρω στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής (19/9) όταν το αγωνιζόμενο όχημα καρτ χτύπησε στις μπαριέρες στο σημείο που βρισκόταν το αγόρι, με αποτέλεσμα να το τραυματίσει βαρύτατα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με το tempo24.news, μετά το ατύχημα το παιδί διακομίστηκε στο Καραμανδάνειο όπου διασωληνώθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε και ο οδηγός. Ο αγώνας προσωρινά διακόπηκε και οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης προσήχθησαν λίγο μετά το ατύχημα στο Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών όπου και σχηματίζεται δικογραφία.

«Σχεδόν πέταξε» - Συγκλονίζει ο πατέρας για τον τραυματισμό του 6χρονου παιδιού 

Ο πατέρας του 6χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά σε αγώνα καρτ στην Πάτρα μίλησε στο thebest.gr. Το παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.

Ο πατέρας του 6χρονου εξήγησε ότι, ακόμα, δεν έχει δει βίντεο από τη στιγμή που συνέβησαν όλα καθώς, τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα. «Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το καρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε». Ο ίδιος ανέφερε ότι η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε το παιδί ευτυχώς δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στο κεφάλι του.

«Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και όλοι προσεύχονται το παιδί να ξεπεράσει τον κίνδυνο», είπε.  Από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό του πατέρα, έξω από τη ΜΕΘ Παίδων, βρίσκονται συγγενείς και φίλοι, ενώ το παιδί, από τη στιγμή που διεκομίσθη, ανέλαβε ο διευθυντής της ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης.

Βίντεο: Όταν το καρτ ξεφεύγει από την πορεία και πέφτει στους θεατές

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών: «Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο».

(thebest.gr)

«Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας», συμπληρώνουν στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.

Όλες οι ειδήσεις

Θρίλερ ανατολικά της Κρήτης: Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι τουρκικές φρεγάτες – Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ ότι παραβίασαν τα χωρικά ύδατα

Κορονοϊός: Στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως Πλεύρης και Γκάγκα

Εμβολιασμός: Τι είπε για την τρίτη δόση ο Θεμιστοκλέους – Με mRNA όσοι εμβολιάστηκαν με AstraZeneca

Ηφαίστειο στη Λα Πάλμα: Ποτάμι λάβας ρέει στα Κανάρια - Εντυπωσιακά βίντεο

Απίστευτο περιστατικό στη Βάρκιζα: Ξέχασαν κοριτσάκι 2 ετών σε σχολικό λεωφορείο για 5 ώρες

τραυματισμόςπαιδίαγώναςΠάτρα