Ελλάδα|27.09.2021 10:19

Σεισμός στο Ηράκλειο Κρήτης: «Είχε επίκεντρο κατοικημένες περιοχές» - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Newsroom

Για σεισμό που δεν έγινε απροειδοποίητα μιλούν οι σεισμολόγοι αναφερόμενοι στη δόνηση που σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου. 

«Επί 4 μήνες κουνάει συνέχεια, στο Αρκαλοχώρι Κρήτης» είπε στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σημειώνοντας πως στις 21 Ιουλίου είχε συγκληθεί εκτάκτως η επιτροπή σεισμικού κινδύνου. «Τότε είχαμε πει τότε ότι ενδέχεται να είναι προσεισμοί αυτοί που σημειώνονταν. Ο δήμος και οι τοπικές Αρχές πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα για καταγραφή τυχόν ζημιών».

Ο ίδιος σημείωσε πως πρόκειται για πολύ ισχυρό σεισμό, υποστήριξε, εκφράζοντας την ανησυχία ότι η δόνηση είχε επίκεντρο σε κατοικημένες περιοχές και όχι σε θαλάσσιο χώρο. «Θα έχουμε και μετασεισμούς. Δεν ξέρουμε αν μπορεί να επηρεάσει κι άλλα ρήγματα» κατέληξε.

«Να μείνουν όλοι έξω»

Ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στον ΑΝΤ1 επίσης επανέλαβε ότι εδώ και καιρό καταγράφονταν σεισμοίστην περιοχή και άρα ήταν κάπως αναμενόμενη η συγκεκριμένη δόνηση.

Ο επιστήμονες συνέστησε στον κόσμο να μείνει έξω και να μην μπει στα σπίτια του τις επόμενες ώρες. «Το επίκεντρο είναι στο Αρκαλοχώρι. Πιστεύουμε πως όλα θα πάνε καλά», είπε. 

Όλες οι ειδήσεις

Σεισμός τώρα 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης: Οι πρώτες εικόνες

Γεωργιάδης: Η Μέρκελ έριξε τον Σαμαρά γιατί δεν της έδινε το υπερταμείο και τον συμβιβασμό με τα Σκόπια

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης: Τι είπε στο OPEN ο δήμαρχος της πόλης

σεισμολόγοιΚρήτησεισμόςΗράκλειοσεισμός τώρα