Ελλάδα|29.09.2021 16:31

Πέθανε ο Θανάσης Τεγόπουλος, πρώην εκδότης της Ελευθεροτυπίας

Newsroom

Πέθανε ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», Θανάσης Τεγόπουλος. Ο Θανάσης Τεγόπουλος ανέλαβε, μετά τον θάνατο του Κίτσου Τεγόπουλου, το τιμόνι της εφημερίδας, δίπλα στον διευθυντή της, Σεραφείμ Φυντανίδη, ως εκδότης της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.

Μετά τον θάνατο του Κίτσου Τεγόπουλου, τη διεύθυνση της εφημερίδας ανέλαβαν η κόρη του Μάνια Τεγοπούλου και ο αδελφός του Θανάσης Τεγόπουλος και από το 2010 η Μάνια Τεγοπούλου, η οποία επίσης έχει φύγει από τη ζωή.

Τα προβλήματα στην Ελευθεροτυπία

Θανάσης Τεγόπουλος (Eurokinissi)

Τα οικονομικά προβλήματα άρχισαν να σωρεύονται στη «Ελευθεροτυπία». Στις 22 Δεκεμβρίου του 2011 οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την έναρξη επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών, αναστέλλοντας έτσι την κυκλοφορία της εφημερίδας.

Μετά από περίπου ένα χρόνο, η Ελευθεροτυπία κυκλοφόρησε και πάλι στις 10 Ιανουαρίου 2013, με συνεκδότες τη Μάνια Τεγοπούλου και τον δικηγόρο Χάρη Οικονομόπουλο. Η χαμηλή κυκλοφορία της νέας προσπάθειας και τα συσσωρευμένα χρέη του παρελθόντος δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν την επιβίωση της εφημερίδας, η οποία και ξαναέκλεισε, ενώ η εταιρεία ΧΚ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ οδηγήθηκε σε πτώχευση, με το ιστορικό κτήριο της εφημερίδας στην οδό Μίνωος να πωλείται, μεταξύ άλλων περιουσιακών στοιχείων που παραχωρήθηκαν.

Όλες οι ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια σε σχολείο στη Σταυρούπολη – Παρέμβαση εισαγγελέα ζητεί η Κεραμέως

Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: Αλλαγή συσχετισμών με Τουρκία ή κούρσα εξοπλιστικών προγραμμάτων;

Κορονοϊός - Παγώνη: Δεν βλέπω να κάνουμε Χριστούγεννα, σχολεία μόνο με ανοιχτά παράθυρα τον χειμώνα

Σεισμός - Τσελέντης: Το Αρκαλοχώρι βυθίστηκε 15 εκατοστά - Η νέα δόνηση ισοπέδωσε ό,τι είχε απομείνει

Κορονοϊός: Στη ΜΕΘ του Παίδων βρέφος δύο μηνών και πεντάχρονο παιδί

θάνατοςΕλευθεροτυπίαεκδότης