Ελλάδα|30.09.2021 14:00

Βίντεο ντοκουμέντο: Έτσι έδρασε ο «ληστής με το ραβασάκι» - «Τα έφαγα όλα και πέταξα το όπλο»

Ευλαμπία Ρέβη

Βίντεο ντοκουμέντο από την δράση του περίφημου… «ληστή με το ραβασάκι» φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ethnos.gr. Πρόκειται για τον δράστη ληστείας που έγινε στις 19 Αυγούστου σε τραπεζικό κατάστημα της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος μέχρι να φτάσουν την Τρίτη στη σύλληψή του οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας είχε καθαρό ποινικό μητρώο.  

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο δράστης είναι ηλικίας 51 ετών, κάτοικος Καλαμαριάς και αυτή είναι η μία και μοναδική ληστεία που έχει κάνει. Στο βίντεο τον βλέπουμε σε απόλυτα ήρεμη κατάσταση να φορά μάσκα για τον κορονοϊό, να περιμένει χωρίς καμία αντίδραση να ανοίξει η πόρτα ασφαλείας σαν να είναι ένας απλός πολίτης και στη συνέχεια με αργό βήμα να κινείται προς την ανυποψίαστη υπάλληλο. Τότε, αφού μιλούν για λίγο και ενώ η γυναίκα του λέει ότι για την συγκεκριμένη υπηρεσία που αναζητά πρέπει να απευθυνθεί αλλού, εκείνος κάνει ότι γυρίζει και ακολούθως στρέφεται ξανά προς την υπάλληλο και της δίνει ένα σημείωμα. Σε αυτό της ζητά να του δώσει τα χρήματα από το ταμείο και παράλληλα βγάζει όπλο

Η υπάλληλος «παγώνει». Εκείνος ατάραχος περιμένει να του δώσει τα χρήματα γνωρίζοντας ότι είναι ανήμπορη να αντιδράσει και να καλέσει σε βοήθεια, καθώς κανείς από την τράπεζα δεν καταλαβαίνει το παραμικρό και όπως αποτυπώνεται από τις κάμερες ασφαλείας τόσο οι συνάδελφοί της υπαλλήλου όσο και οι πελάτες συνεχίζουν κανονικά τις συνδιαλλαγές τους. Ο δράστης κατάφερε να αρπάξει το ποσό των 7.220 ευρώ και εξαφανίστηκε.  

Μετά από την μεγάλη έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ταυτοποιήθηκε και μάλιστα στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε ο ρουχισμός που φορούσε κατά την διάπραξη της ληστείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51χρονος ομολόγησε την ληστεία και φέρεται να είπε ότι τα χρήματα τα ξόδεψε, ενώ το όπλο που χρησιμοποίησε υποστήριξε ότι το πέταξε μετά την ληστεία.  

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με την επιστημονική ανάλυση και αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, οδήγησε στην εξιχνίαση ένοπλης ληστείας που έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2021, σε τραπεζικό υποκατάστημα στην περιοχή της Καλαμαριάς

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 51χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε πρωινές ώρες χθες (28-09-2021) στην Καλαμαριά και συνελήφθη για απείθεια, καθώς κινούμενος πεζός, δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης αστυνομικών για έλεγχο. 

Υπενθυμίζεται ότι, την 19-08-2021, ο 51χρονος άντρας, φορώντας ιατρική μάσκα, εισήλθε σε τραπεζικό υποκατάστημα στην περιοχή της Καλαμαριάς και με την απειλή πιστολιού, αφού επέδειξε σημείωμα σε υπάλληλο του ταμείου γνωστοποιώντας με τον τρόπο αυτό ότι πρόκειται για ληστεία, απέσπασε το χρηματικό ποσό των (7.220) ευρώ. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη υπόδυσης που χρησιμοποίησε κατά τη διάπραξη της ληστείας.  Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Όλες οι ειδήσεις

Επίθεση με βιτριόλι – Συγκλονίζει η κατάθεση της Ιωάννας: Ήταν φρικτοί οι πόνοι

Τραγωδία στον Βόλο: Μητέρα και γιος πέθαναν από κορονοϊό με διαφορά λίγων ημερών

Παγόσπιτα στο Τατόι: Η «παγωμένη» αποκάλυψη μέσα από την πύρινη λαίλαπα στα βασιλικά κτήματα

Κορονοϊός – Ανησυχία από τη διασπορά: Απαγόρευση παρελάσεων ζητούν οι ειδικοί - Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξει οριζόντια απόφαση

ΘεσσαλονίκηαστυνομίαληστείαΚαλαμαριάραβασάκι