Ελλάδα|04.10.2021 11:34

Νέο Ηράκλειο: Συνελήφθη ένα άτομο για την επίθεση ακροδεξιών στην αντιφασιστική συγκέντρωση

Ευλαμπία Ρέβη

Στη σύλληψη ενός ατόμου 30 ετών προχώρησαν αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας για την άγρια φασιστική επίθεση που δέχθηκαν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν την Ελληνική Αστυνομία. Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν πως είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε μαθητική παρέλαση στην Καλλιθέα το 2019. Ήδη έχει αναγνωριστεί από τα θύματά του τα οποία κλήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Ο 30χρονος, κατά τις ίδιες πηγές είναι και κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Πώς σημειώθηκε η επίθεση

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα 10-15 ατόμων επιτέθηκε σε συγκεντρωμένο κόσμο με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες διακομίζονται στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο facebook από την επίθεση σε μέλη της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλεί, καταγγέλλει ολιγωρία της ελληνικής αστυνομίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «ομάδα φασιστών επιτέθηκε σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ με την κάλυψη της αστυνομίας».

Στο οπτικοακουστικό υλικό, απεικονίζονται άνδρες που επιτίθενται σε βάρος των διαδηλωτών, ενώ ένας από αυτούς κλωτσά άτομο που είναι πεσμένο στο έδαφος

Κατόπιν της επίθεσης στο σημείο έχουν βρεθεί αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής οι οποίοι παίρνουν καταθέσεις από τους αυτόπτεις μάρτυρες. 

Η φασιστική επίθεση εναντίον της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε την ώρα εκδήλωσης της οργάνωσης στην Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου, για την επέτειο ενός χρόνου από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτωβρίου 2020. 

Όλες οι ειδήσεις

Ελληνοτουρκικά: Ναρκοθετεί το διάλογο η Άγκυρα - Η απάντηση της Αθήνας

Πυροβολισμοί στη Λιοσίων: Το προφίλ του θύματος – Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπουν οι αρχές

ΕΟΔΥ: «Σαρώνεται» όλο το ΔΣ μετά τις παραιτήσεις - Όλα τα ονόματα και το παρασκήνιο

Αυξήσεις τιμών σε ενέργεια: Συναγερμός στην ΕΕ – Πακέτο προτάσεων από Κομισιόν

Μυρτώ: Στο ΣτΕ η μητέρα της - Απέρριψαν τις αγωγές για μηνιαίο επίδομα

σύλληψηακροδεξιοίΝέο Ηράκλειο