Ελλάδα | 05.10.2021 19:01

Επίθεση με βιτριόλι: Τι είπε στην κατάθεση του ο 40χρονος

Σοφία Φασουλάκη

Στο δικαστήριο είδε για πρώτη φορά τον 40χρονο Νώντα η άτυχη Ιωάννα που έπεσε θύμα επίθεσης με βιτριόλι. H ίδια στην κατ' αντιπαράσταση εξέταση που είχε μαζί του, κατέθεσε ότι δεν τον είχε ξαναδεί δια ζώσης- γεγονός που επιβεβαίωσε και ο ίδιος. Όσο για την κατηγορούμενη, μαζί της είχε, όπως είπε, μια χαλαρή φιλική σχέση.

«Επιβεβαιώνω όσα λέει ο μάρτυρας. Είναι η πρώτη φορά που τον βλέπω δια ζώσης. Υπήρξαν μικρές διαφοροποιήσεις. Θυμάμαι ότι επανέρχονταν στη συνομιλία μας. Αν και του είχα εξηγήσει την κατάσταση με την Έφη και θεωρώ ότι ο ίδιος είχε καταλάβει, αλλά επανερχόταν στο να μου στέλνει μηνύματα» είπε η Ιωάννα. Ο 40χρονος ανέφερε ότι δε θυμάται τον εαυτό του να επανέρχεται στη συζήτηση μέσω μηνυμάτων με την Ιωάννα. Νωρίτερα, ο 40χρονος περιέγραψε τη σχέση του και με τις δυο γυναίκες.

«Με την κατηγορούμενη είχαμε μια χαλαρή και φιλική σχέση, που έγινε ερωτική περιστασιακά. Ήταν λίγες οι φορές και οι ώρες που είχαμε βρεθεί. Δεν υπήρξε ούτε λήξη ούτε έναρξη της σχέσης. Θυμάμαι το τελευταίο διάστημα από το Γενάρη μέχρι το συμβάν είχαμε βρεθεί μια φορά» ανέφερε ο 40χρονος, επιμένοντας ότι γνωρίστηκαν σε κοινή παρέα. «Την Ιωάννα Παλιοσπύρου δεν τη γνωρίζω, δεν την έχω δει ποτέ από κοντά και δεν έχουμε μιλήσει δια ζώσης. Πριν από 4 χρόνια της είχα στείλει ένα αίτημα φιλίας και είχαμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα. Μου είχε βγάλει η εφαρμογή κάποιους κοινούς φίλους και μου την είχε προτείνει. Έτσι την είχα δει και της είχα κάνει το αίτημα φιλίας. Θεώρησα ότι μου προτάθηκε από την εφαρμογή γιατί είχαμε κοινούς γνωστούς».

Δεν πήγε ποτέ το μυαλό μου ότι μπορεί να είναι κάποιος από τον περίγυρο μου

Στη συνέχεια η Ιωάννα τον διέγραψε και όταν τη ρώτησε γιατί, «απάντησε ότι κάποια κοπέλα ενδιαφέρεται για μενα. Για την ανταλλαγή μηνυμάτων με την Παλιοσπύρου δεν δέχθηκα όχληση από την κατηγορούμενη» ανέφερε ο μάρτυρας. Αναφερόμενος στην επίθεση σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ο μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι το άκουσε πηγαίνοντας στη δουλειά του. «Για την επίθεση σε βάρος της παθούσας άκουσα πηγαίνοντας στη δουλειά και μάλιστα το σχολιάσαμε με ένα συνάδελφο. Ήταν σοκαριστικό και πρωτόγνωρο και μας θύμισε τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας που περιέγραφαν τέτοιες καταστάσεις. Δεν πήγε ποτέ στο μυαλό μου ότι μπορεί να είναι κάποιος από τον περίγυρο μου».

Εισαγγελέας: Το 2018 βρίσκεστε σε ελεύθερη ερωτική σχέση με την κατηγορούμενη; Την Παλιοσπύρου τη γνωρίζετε;

Μάρτυρας: Όχι, όχι.

Εισαγγελέας: Περιγράψτε πώς έγινε το αίτημα φιλίας στην Ιωάννα 

Μάρτυρας: Γράφει ονοματεπώνυμο και αριθμό κοινών φίλων.

Εισαγγελέας: Γιατί κάνατε στο συγκεκριμένο πρόσωπο αίτημα; Ποιος ήταν ο λόγος;

Μάρτυρας: Δεν υπήρξε συγκεκριμένος λόγος.

Εισαγγελέας: Μετά την αποδοχή μεσολάβησαν μεταξύ σας συνομιλίες;

Μάρτυρας: Ναι απλές συνομιλίες σχετικά με κάποιον συνεπωνυμό μου

Όλες οι ειδήσεις

«Το αυγό του φιδιού κάνει την επαναμφάνισή του»: Δεν αρκεί μία δίκη για να ξεμπερδέψεις με τον φασισμό

Self test: Δήλωση για φοιτητές στο edupass.gov.gr - Μαθητές στο self-testing.gov.gr

Καιρός: Σημαντική επιδείνωση και κακοκαιρία διαρκείας – Πρόγνωση Μαρουσάκη

Εμβόλιο για κορονοϊό: Νέα μελέτη αποκαλύπτει κατά πόσο εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό

Εμβολιασμένοι: Έρχονται περισσότερες ελευθερίες – Τι εξετάζει το υπουργείο Υγείας, πότε αναμένονται ανακοινώσεις

επίθεση με βιτριόλιδικαστήριοΙωάννα Παλιοσπύρουεπίθεση με οξύ