Ελλάδα|09.10.2021 19:29

Καιρός: Η κακοκαιρία Αθηνά «χτύπησε» την Εύβοια - Κατολισθήσεις και πλημμύρες

Newsroom

H κακοκαιρία «Αθηνά» πλήττει από το βράδυ της Παρασκευής (08/10) και ακόμα πιο έντονα από το πρωί του Σαββάτου (09/10), πολλές περιοχές στην Εύβοια που το καλοκαίρι είχαν έρθει αντιμέτωπες με τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ολόκληρες πόλεις έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ δρόμοι έχουν κλείσει από κατολισθήσεις.

Ειδικότερα, στην Δημοτική Ενότητα Νηλέως και στην κοινότητα Στροφυλιάς εκδηλώθηκαν χαλαζοπτώσεις με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ποτάμια και δρόμοι, ενώ όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του evima.gr έχουν σημειωθεί και κατολισθήσεις σε Αχλάδι, Κοτσικιά.

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα υπάρχουν και στην κοινότητα Στροφυλιάς, στα σημεία βρίσκονται μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλαδάς.

Νέα επιδείνωση την Κυριακή

Νέα επιδείνωση του καιρού θα υπάρξει την Κυριακή στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, με τοπικά ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, ενώ σημαντικές θα είναι οι βροχοπτώσεις στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε και η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με το meteo, την Κυριακή ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Μάλιστα στα δυτικά και νότια το χαλάζι ενδέχεται να έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος. Στις περιοχές που θα δεχθούν σημαντικές ποσότητες βροχής, συμπεριλαμβάνονται περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: 2.197 κρούσματα, 36 θάνατοι, 331 διασωληνωμένοι

Κορονοϊός: Μονοκλωνικό αντίσωμα στη μάχη κατά της long covid – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Ενώσεις Καταναλωτών για μέτρα στήριξης: Χαμηλό το ποσό επιδότησης - Θα κρυώσουν νοικοκυριά

Κακοκαιρία Αθηνά: Νέα επιδείνωση την Κυριακή - Πού θα σημειωθούν έντονες καταιγίδες

Mπουρλά: Η Pfizer ετοιμάζει χάπι κατά του κορονοϊού για ασθενείς στο σπίτι

πλημμύρεςΕύβοιαΒόρεια Εύβοιακατολισθήσειςκακοκαιρία