Ελλάδα|12.10.2021 15:47

Μπουρλά από Θεσσαλονίκη: H Pfizer παρούσα στην εθνική προσπάθεια ανάκαμψης

Newsroom

Επένδυση που αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας αλλά και της Θεσσαλονίκης ως κέντρο επιστήμης και τενολογίας χαρακτήρισε το Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer, στη Θεσσαλονίκη ο CEO της φαρμακευτικής εταιρείας Αλμπέρ Μπουρλά. 

«Είμαι πολύ συγκινημένος που είμαι στην πόλη μου τη Θεσσαλονίκη»

«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα για τη Pfizer. Είμαι πολύ συγκινημένος που είμαι στην πόλη μου τη Θεσσαλονίκη» ανέφερε κατά την ομιλία του στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer. 

Όπως σημείωσε, «οι επενδυτικές κινήσεις της Pfizer είναι απολύτως ευθυγραμμισμένες με τις προτεραιότητες και τη γενικότερη στρατηγική της χώρας». «Είδαμε μέσα στην πανδημία η Ελλάδα επιτάχυνε τις δομικές μεταρρυθμίσεις σε σημαντικούς τομείς όπως ο ψηφιακός μεταχηματισμός που μπορεί να αποτελέσει βάση για την ανάκαμψη της χώρας. Το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης σε ένα νέο προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας στην κατεύθυνση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας» παρατήρησε, διαβεβαιώνοντας πως «η Pfizer είναι και θα είναι παρούσα σε αυτή την εθνική προσπάθεια».

Ο CEO της Pfizer σημείωσε πως η επένδυση της δημιουργεί ποιοτικές σχέσεις καθώς και συνέργιες και συνεργασίες.

Τόνισε, παράλληλα, πως σε βάθος 10ετίας το αποτύπωμα της επένδυσης θα είναι πάνω από 650 εκατ. ευρώ. Θα αυξήσει κατά 0,4% το τοπικό ΑΕΠ. Θα επιφέρει, επίσης, 1100 νέες θέσεις εργασίες στην πόλη. Τόνισε ακόμη πως για την ανάκαμψη της οικονομίας χρειάζονται επενδύσεις και συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Όλες οι ειδήσεις

Το ethnos.gr στην Ειδομένη: Αυξημένες μεταναστευτικές ροές, άθλιες συνθήκες διαβίωσης και καταγγελίες για επαναπροωθήσεις από τη Β. Μακεδονία

Παγώνη στο OPEN: Θα έχουμε κρούσματα από γρίπη και κορονοϊό

Καιρός: Αναμένεται έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Τροιζηνία - Καθημερινό μαρτύριο ζούσε 13χρονος: Του ζητούσαν λεφτά και του έσπασαν το πόδι

ΘεσσαλονίκηPFIZERθέσεις εργασίαςΆλμπερτ ΜπουρλάΚυριάκος Μητσοτάκης