Ελλάδα|31.10.2021 09:05

Πρασσάς για κορονοϊό: «Φωνάζουν» τα νούμερα - Χρειάζεται νέο εθνικό σχέδιο

Newsroom

Την ανάγκη συγκρότησης ενός νέου εθνικού πλάνου αντιμετώπισης της πανδημίας σημείωσε ο Διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας Παν. Τορόντο Γιάννης Πρασσάς, μιλώντας στην εκπομπή του OPEN «Τώρα ό,τι συμβαίνει».

«Έχουμε όλα τα εργαλεία κι όμως η κατάσταση είναι τραγική, χρειαζόμαστε νέο εθνικό πλάνο». Όπως είπε είναι τραγικό να ακούς τέλη Οκτώβρη ότι έχουμε φτάσει σε αυτό το τέλμα! Δεν έχουμε αντιληφθεί πόσο επικίνδυνο είναι να μην υπάρχει κρεβάτι στις ΜΕΘ.

Χρειάζεται άμεσα νέο εθνικό πλάνο, τόνισε και πρόσθεσε ότι το διακύβευμα για τις ΜΕΘ είναι τεράστιο. Θα βρούμε δύσκολες στροφές αν δεν πάρουμε μέτρα, σημείωσε ο κ. Πρασσάς. Εχουμε φτάσει σε σημείο χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο, πρέπει να υπάρξει στοχευμένη πίεση σε ανεμβολίαστους ηλικιωμένους. «Να πιέσουμε περισσότερο. Να γίνει κάλεσμα σε όλους ότι δεν έχουμε τελειώσει. Δεν έχουμε το περιθώριο να ξανακάνουμε τα ίδια λάθη», τόνισε.

Να τρέξουν να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι άνω των 60

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν γίνεται να ανοίξει η Ελλάδα και πως πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. «Τα νούμερα φωνάζουν», τόνισε και κάλεσε τους ανεμβολίαστους άνω των 60 να «τρέξουν να εμβολιαστούν. Όσοι είναι άνω των 65, να κάνουν την τρίτη δόση».

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών είπε ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ακόμη και για τα παιδιά να προστατευτούν από τον ιό. «Δύσκολο να προβλέψεις πότε θα τελειώσει η πανδημία αυτή. Θα περάσει όταν η μεγάλη πλειοψηφία του πλανήτη, θα εμβολιαστεί. Πιστεύω μέχρι τέλη 2022», εκτίμησε ο κ. Πρασσάς. «Μέχρι να φτάσουμε στην Άνοιξη, νομίζω θα έχουμε γυρίσει σελίδα. Όμως μη γίνει μέχρι τότε μία πορεία τραγικής στροφής», κατέληξε.

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα covid στο τραπέζι: Μάσκα παντού σε «κόκκινες» περιοχές, περιορισμοί σε εστίαση

Ανεμβολίαστοι στο στόχαστρο: «Πυροβολισμοί» κατά ριπάς σε 450.000 κινητά με SMS

Συντάξεις: Άνοιξε το Τaxis για τα αναδρομικά - Ο λογαριασμός από την εφορία

Τραγωδία με ντελιβερά: Τον σκότωσε με αυτοκίνητο και τον εγκατέλειψε στη Θεσσαλονίκη

Καιρός: Πώς κινείται ο κυκλώνας Νέαρχος - Live χάρτης με την κακοκαιρία

Κορονοϊόςκρούσματαπανδημία