Ελλάδα|02.11.2021 07:10

Θεσσαλονίκη: Κοινό μυστικό οι κόντρες μεταξύ οδηγών στην Παραλιακή – Τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι στο ethnos.gr

Newsroom

Ρεπορτάζ: Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Κοινό μυστικό μεταξύ των κατοίκων της περιοχής που σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 47χρονου ντελιβερά, είναι ότι πολύ συχνά, ακόμα και σχεδόν κάθε βράδυ, μετά τις 11:00, πραγματοποιούνται κόντρες μεταξύ οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Όπως αναφέρουν περίοικοι στο ethnos.gr, τις νύχτες ακούνε μηχανές να μουγκρίζουν και οχήματα να διέρχονται με μεγάλη ταχύτητα, ενώ δεν είναι λίγα τα τροχαία ατυχήματα που έχουν σημειωθεί στο σημείο. Ωστόσο, επειδή μέχρι στιγμής δεν είχε σημειωθεί κάποιο θανατηφόρο, το πρόβλημα δεν είχε πάρει διαστάσεις.

Οχήματα και μοτοσικλέτες διέρχονται με μεγάλη ταχύτητα, κάνοντας κόντρες, την παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και με την ίδια ταχύτητα στρίβουν και μπαίνουν στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου, η οποία είναι πιο στενή από την παραλιακή. Στη συμβολή της Γεωργίου Παπανδρέου με την οδό 25ης Μαρτίου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον 47χρονο ντελιβερά.

«Πολύ συχνά, γύρω στα μεσάνυχτα και ενώ βρισκόμαστε μέσα στα σπίτια μας, ακούμε έντονους θορύβους από μηχανές οχημάτων, τα οποία διέρχονται με μεγάλη ταχύτητα. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι γίνονται κόντρες μεταξύ των οδηγών και έχουν γίνει αρκετά ατυχήματα στην περιοχή», λέει στο ethnos.gr η Δέσποινα Δογάνη, κάτοικος της περιοχής.

«Σχεδόν κάθε βράδυ, κυρίως μετά τις 11:00, ακούμε φασαρία από αυτοκίνητα που περνάνε με μεγάλη ταχύτητα. Όλη η γειτονιά μιλάει για τις κόντρες που κάνουν μεταξύ τους οδηγοί. Όταν έγινε το τροχαίο δυστύχημα, ήμουν σίγουρη ότι πάλι κάτι τέτοιο συμβαίνει», συμπληρώνει από την πλευρά της η Φωτεινή Αρβανιτίδου.

Η ίδια αναφέρει ακόμα ότι λίγη ώρα μετά το δυστύχημα πέρασε τυχαία από το σημείο η κόρη του θανόντος ντελιβερά, είδε τη μηχανή του πατέρα της και έτρεξε σοκαρισμένη στη μητέρα της.

«Γιατί δεν παίρνει μέτρα η τροχαία;»

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής, αναρωτιούνται, για ποιο λόγο δεν επεμβαίνει η τροχαία και δεν παίρνει μέτρα, ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα με τις κόντρες. «Είναι δυνατόν να γνωρίζει όλη η περιοχή για τις κόντρες και να μη γνωρίζει τίποτα η τροχαία; Αν τις γνωρίζει, για ποιο λόγο δεν επεμβαίνει, για να τις σταματήσει; Τα τελευταία χρόνια σχεδόν κάθε βράδυ ακούω οχήματα που περνούν με μεγάλη ταχύτητα. Είναι εμφανέστατο ότι οδηγοί κάνουν κόντρες μεταξύ τους, αλλά κανένας δεν έρχεται για να κάνει ελέγχους», τονίζει ο Μιχάλης Δημητριάδης.

Κάποιες από τις κόντρες γίνονται κατόπιν ραντεβού μεταξύ των οδηγών, ωστόσο, πολλές από αυτές ξεκινούν περισσότερο αυθόρμητα. Κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας, τα οποία γνωρίζουν για τις κόντρες στην παραλιακή λεωφόρο, περνούν από την περιοχή με τα οχήματά τους. Σε κάποιο κόκκινο φανάρι προκαλούν με ένα νεύμα άλλους οδηγούς και όταν κάποιος «τσιμπήσει», η κόντρα ξεκινάει, αδιαφορώντας για τη ζωή τους αλλά και για τις ζωές περαστικών και άλλων οδηγών.

Θεσσαλονίκητροχαίοδιανομέαςτροχαίο δυστύχημα