Ελλάδα|27.01.2019 17:05

Θεσσαλονίκη: Συμμορία κατείχε πάνω από 90 κιλά κάνναβης

Newsroom

Έξι μέλη συμμορίας που εισήγαγε στη χώρα και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, συνέλαβε η αστυνομία. Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 31, 31 και 52 ετών και τρεις Έλληνες, ηλικίας 35, 51 και 64 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία) και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. 

Για να φτάσουν οι αστυνομικοί στα ίχνη των δραστών, είχαν προχωρήσει σε πολυήμερες έρευνες και συγκέντρωση πληροφοριών για τη δράση τους.  Όπως εξακριβώθηκε, οι δύο από τους δράστες, ο ένας 31χρονος και ο 52χρονος, αναλάμβαναν την εισαγωγή των ναρκωτικών στην Ελλάδα. Στη συνέχεια τα μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη, όπου τα παρέδιδαν στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, τα οποία ήταν επιφορτισμένα με την αποθήκευση και περεταίρω διακίνηση τους. 

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης οι αστυνομικοί εντόπισαν στη Θεσσαλονίκη τους πέντε από τους δράστες, κατά τη διάρκεια συναλλαγής – παράδοσης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης. Κατάφεραν να συλλάβουν τους τρεις από αυτούς, τον 31χρονο, τον 52χρονο και τον 51χρονο, ενώ οι άλλοι δύο, ο 64χρονος και ο 35χρονος, διέφυγαν αρχικά με το όχημα τους, ωστόσο, λίγο αργότερα συνελήφθησαν στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν 27 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 52.728 γραμμαρίων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.150 ευρώ, το οποίο είχαν παραλάβει κατά τη συναλλαγή από τον 35χρονο δράστη. 

]Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη, το οποίο χρησιμοποιούσε η σπείρα ως χώρο απόκρυψης των ναρκωτικών, όπου συνελήφθη και ο δεύτερος 31χρονος. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του διαμερίσματος, βρέθηκαν 37 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 40.225 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 2.220 ευρώ.

Θεσσαλονίκη