Ελλάδα|06.11.2021 21:18
Πέθανε ο Ανδρέας Νομικός, γνωστός και ως «φτερού» της Αθήνας
Newsroom![](https://cdn.ethnos.gr/resources/images/8730647e-5e0f-4aca-a27c-097fbb3d4707.jpg)
Ο Ανδρέας Νομικός, γνωστός ως «φτερού», έφυγε από την ζωή το πρωί του Σαββάτου (06/11) σε ηλικία 84 ετών, σε ιδιωτική κλινική όπου νοσηλευόταν. Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, έχοντας δίπλα του μέλη της οικογένειάς του.
Ο Ανδρέας Νομικός, γεννημένος το 1937 στη Λήμνο, γνωστότερος ως «φτερού», ήταν υπαίθριος μικροπωλητής της Αθήνας. Πωλούσε φτερά για ξεσκόνισμα και φώναζε με ψιλή φωνή «φτερά...και πούπουλα». Αποτελούσε γραφική φυσιογνωμία της Αθήνας πάνω από 50 χρόνια, από τη δεκαετία του '60 και η έκφραση «φτερά... και πούπουλα» έχει μείνει κλασική. Ως ηθοποιός είχε εμφανιστεί σε πολλές κωμωδίες και σε αρκετές από αυτές σε ρόλο πωλητή φτερών.
Διαβάστε ακόμη
- Σύνοδος στο Παρίσι: Ο ευρωπαϊκός διχασμός για τα στρατεύματα στην Ουκρανία και το «δεύτερο Αφγανιστάν» του Ζελένσκι
- H στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους με τους 80 επιβαίνοντες στο Τορόντο - Δείτε βίντεο
- Σε ταραχώδες γεωπολιτικό τοπίο η κυβέρνηση: Πώς αποκωδικοποιούν τη στάση του Τραμπ και τι μέλλει γενέσθαι στα ελληνοτουρκικά
- Σιδηρόδρομος: Χωρίς ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας στο τμήμα που κατέστρεψε ο Daniel - Ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα οριστικής αποκατάστασης