Ελλάδα|07.11.2021 08:48

Νέα μέτρα: Λουκέτο σε γνωστό μαγαζί στο Γκάζι – Είχε πελάτες χωρίς πιστοποιητικά

Newsroom

Λουκέτο επιβλήθηκε σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί στο Γκάζι καθώς σε έλεγχο που έγινε από τα αρμόδια κλιμάκια τα ξημερώματα, εντοπίστηκαν πελάτες που δεν είχαν πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Όλα αυτά την ώρα που βρίσκονται σε ισχύ τα νέα μέτρα με φόντο την αύξηση κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο συγκεκριμένο νυχτερινό μαγαζί στο Γκάζι μπήκε λουκέτο για 60 ημέρες καθώς αυτή ήταν η τρίτη παράβαση μέσα σε λίγες ημέρες και του αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας στο πλαίσιο των αυστηρών ελέγχων που διενεργούνται για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη ένας κλειδαράς, ο οποίος επιτέθηκε στο κλιμάκιο που πραγματοποιούσε έλεγχο για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Νέα μέτρα: Τι έδειξε η πρώτη ημέρα ελέγχων

Συμμόρφωση και υψηλό αίσθημα ευθύνης από πελάτες και επιχειρηματίες έδειξε η πρώτη μέρα εντατικών ελέγχων στην αγορά για την τήρηση των μέτρων, ανέφερε ο διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης. 

«Η καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού, αλλά και των επιχειρηματιών σχετικά με τα νέα μέτρα είχε αποτέλεσμα. Οι έλεγχοι που έγιναν το μεσημέρι σε εμπορικούς δρόμους, καταστήματα, mall, που μπήκαν τώρα σε αυτή τη διαδικασία, έδειξαν ότι υπάρχει συμμόρφωση, υψηλό αίσθημα ευθύνης και οι πελάτες που σέβονται τον υγιή επιχειρηματία έδειχναν τα πιστοποιητικά τους χωρίς προβλήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

έλεγχοιδιασκέδασηνέα μέτρα