Ελλάδα|10.11.2021 12:41

Τρόμος από τον ένοπλο ληστή οδηγών λεωφορείων στον Βύρωνα

Μαρία Λιλιοπούλου

Τρόμο μεταξύ των οδηγών λεωφορείων έχει σκορπίσει ο ληστής που τους έχει βάλει στο στόχαστρο στις περιοχές Βύρωνα και Καρέα και υπό την απειλή όπλου κλέβει χρήματα και κινητά τηλέφωνα σε τέρματα λεωφορείων, στα οποία δεν έχουν εισέλθει ακόμα επιβάτες τις πρωινές ώρες.

Σήμερα το πρωί ακόμα ένας οδηγός, ο οποίος μάλιστα εργάζεται μόλις τέσσερεις ημέρες καθώς ανήκει στους νεοπροσληφθέντες από την ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνιες) και ανήκει στο δυναμικό του αμαξοστασίου της Ανθούσας, έπεσε θύμα του ένοπλου ληστή. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε διάστημα λίγων ημερών στην ευρύτερη περιοχή από ληστή ο οποίος οπλοφορεί και μπαίνει σε λεωφορεία.

Στις 7.40 το πρωί και ενώ το λεωφορείο και ο οδηγός βρίσκονταν στο τέρμα της γραμμης 211 στον Βύρωνα ο άγνωστος που φορούσε μάσκα προστασίας από τον κορονοιό, μπήκε στο λεωφορείο και αφού έλεγξε ότι εντός του οχήματος δε βρισκόταν κανένας άλλος, πλησίασε τον οδηγό και υπό την απειλή όπλου του ζήτησε τα λεφτά και το κινητό του τηλέφωνο.

Ο οδηγός του απάντησε ότι δεν είχε κινητό και αναγκάστηκε να του δώσει τα 20 ευρώ που είχε μαζί του. Στην προσπάθειά του να σηκωθεί, ο ληστής του απάντησε «μη με ακολουθήσεις γιατί θα σου ρίξω».

Το περιστατικό κατήγγειλε ο τρομοκρατημένος οδηγός στο Α.Τ Δάφνης μαζί με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στην Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), Παναγιώτη Στάθη.

«Είναι η δεύτερη φορά σε λίγες μέρες και όπως φαίνεται από τις περιγραφές πρόκειται για το ίδιο άτομο και στα δυο περιστατικά. Ζητήσαμε περισσότερη αστυνόμευση στην περιοχή διότι πρόκειται για μια επικίνδυνη κατάσταση για οδηγούς και επιβάτες» λέει στο ethnos.gr ο κ. Στάθης.

Είχε προηγηθεί πριν έξι ημέρες μία ακόμα ένοπλη ληστεία με θύμα οδηγό λεωφορείου της γραμμής 214 Ακαδημία – Ζωοδόχος Πηγή. Σε εκείνο το περιστατικό ο ληστής φορώντας κουκούλα είχε μπει στο όχημα και με την απειλή όπλου έκλεψε από τον οδηγό χρήματα και κινητό τηλέφωνο.

Το περιστατικό είχε γίνει στις 6 το πρωί στην αφετηρία στην οδό Καραολή Δημητρίου λίγο πριν ο οδηγός ξεκινήσει το δρομολόγιό του και ενώ ακόμα στεκόταν έξω από το όχημα. Ο νεαρός τον είχε ρωτήσει σε πόση ώρα αναχωρεί το λεωφορείο. Ο οδηγός του απάντησε σε 2 λεπτά και τότε εκείνος μπήκε μέσα στο όχημα.

Μόλις μπήκε και ο οδηγός στο λεωφορείο ο ληστής τον σημάδεψε με όπλο με χέρι που έτρεμε – όπως είχε καταθέσει ο ίδιος – και του πήρε χρήματα και κινητό, ενώ αμέσως μετά τραπηκε σε φυγή.

ΟΣΥαστικά λεωφορείαένοπλη ληστείαοδηγός