Ελλάδα|28.01.2019 12:14

Καταλήψεις σε σχολεία λόγω Πρεσπών - Ακραίοι καλούν τους μαθητές να ξεσηκωθούν

Τίμος Φακαλής

Φουντώνει το κλίμα έντασης σε πολλά σχολεία της Βόρειας Ελλάδας τα οποία βρίσκονται υπό κατάληψη, αντιδρώντας οι μαθητές στην Συμφωνία των Πρεσπών. Κλειστά είναι από σήμερα το 1ο και 2ο Λύκειο Ωραιοκάστρου τρία σχολεία στο Κορδελιό και δύο στο δήμο Παύλου Μελά στην Θεσσαλονίκη.

Τρία σχολεία είναι υπό κατάληψη στο δήμο Κατερίνης, αντιδρώντας οι μαθητές στις συλλήψεις που έγιναν με αφορμή τα επεισόδια έξω από το σπίτι της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μπέττυς Σκούφα. Οι συλληφθέντες αναμένεται να δικαστούν το απόγευμα της Δευτέρας στο αυτόφωρο. Τις διαμαρτυρίες των μαθητών οι οποίοι νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Κατερίνης υποκινούν ακραίες κινήσεις πολιτών σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr.

Ακραίες κινήσεις καλούν μέσω διαδικτύου τους μαθητές όλων των σχολείων τα Θεσσαλονίκης να συγκεντρωθούν την Τρίτη (29/01) και την Πέμπτη (31/01) έξω από το Λευκό Πύργο και από κει να ξεκινήσουν  μαθητική πορεία  στους δρόμους της πόλης διαδηλώνοντας για την Μακεδονία 

«Ελληνίδες και Έλληνες αλλάζουν τα βιβλία μας!!! Ο νέος μακεδονικός αγώνας μόλις ξεκίνησε σε κάθε δρόμο σε κάθε γειτονιά. Τιμάμε τους προγόνους μας, Κατάληψη σε κάθε εκπαιδευτικό κτήριο, σχολείο και σχολή από αύριο. Μάνα Ελλάς, μην κλαις.  Η νεολαία ξυπνά. Θα συνεχίσουμε να τραγουδάμε το Μακεδονία ξακουστή και όποιος τολμάει από το σύστημα ας έρθει να μας συλλάβει όπως ορίζει η συμφωνία, εμείς θα συνεχίσουμε να τραγουδάμε ακόμα και νεκροί» αναφέρουν ακραία στοιχεία σε διαδικτυακό τους κάλεσμα.  
«Δεν έχουμε σχέση με ακροδεξιά στοιχεία. Ούτε στηρίζουμε δυνάμεις εκτός του δημοκρατικού τόξου. Οι μαθητές πρέπει να βρουν άλλους τρόπους για να αντιδράσουν» είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

κατάληψηΣυμφωνία Πρέσπεςσχολείαμαθητές