Ελλάδα | 13.11.2021 19:00

Εισαγγελία για κλήση Πολάκη έπειτα από μήνυση Φουρθιώτη: Συγνώμη λάθος

Σοφία Φασουλάκη

Λάθος εκ παραδρομής χαρακτηρίζεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση στον Παύλο Πολάκη, μετά τη μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη, χωρίς να αρθεί η ασυλία του, όπως προβλέπει ο νόμος και ο κανονισμός της Βουλής.

Μετά τη διαμαρτυρία του Παύλου Πολάκη αλλά και την επιστολή διαμαρτυρίας της Όλγας Γεροβασίλη στον πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών είδε το λάθος και προχώρησε σε ανάκληση της κίνησης να κληθεί ως ύποπτος ο βουλευτής, προκειμένου να καταθέσει.

Η ανακοίνωση της εισαγγελίας

Σχετικά με την πορεία της ποινικής δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν εγκλήσεως του ιδιώτη Μαίνανδρου Γεωργίου Φουρθιώτη κατά του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη καθιστούμε γνωστά τα εξής:
Επ αυτής παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Μεταξύ των άλλων ανακριτικών πράξεων ζητήθηκε με τη σχετική εισαγγελική παραγγελία η παροχή ανωμοτί εξηγήσεων από τον εγκαλούμενο βουλευτή.
Τούτο συνέβη εκ προφανούς παραδρομής ενόψει των διατάξεων του άρθρου 83 του Κανονισμού της Βουλής και 62 του Συντάγματος.
Ως εκ τούτου το συγκεκριμένο σκέλος της εν λόγω παραγγελίας ήδη ανακλήθηκε χωρίς να λάβει χώρα καμία δικονομική ενέργεια σε βάρος του ως άνω βουλευτή.
Μένιος ΦουρθιώτηςμήνυσηΕισαγγελία Πρωτοδικών ΑθηνώνΠαύλος Πολάκης