Ελλάδα | 22.11.2021 14:38

Νίκος Αντωνιάδης: Ποινική δίωξη στον δικηγόρο των αρνητών για διασπορά fake news

Σοφία Φασουλάκη

Ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη που φέρεται- μεσω των διαδικτυακών μηνυμάτων του- να δηλώνει αρνητής του κορονοϊού αλλα και των εμβολίων. Ο ίδιος δικηγόρος τάσσεται κατά των διασωληνώσεων υποστηρίζοντας πως γίνονται χωρίς λόγο.

Μετα την ερευνα που είχε διατάξει η εισαγγελία, με αφορμή ηλεκτρονικά αρχεία με τις αναφορές του δικηγόρου για τον κορονοιό που είχαν διαβιβαστεί από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διατάχθηκε και η σύλληψη του εν λόγω δικηγόρου, ο οποίος αφεθηκε ωστόσο ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας και η σχετική δικογραφία επέστρεψε στην Εισαγγελία.

Μετά την ποινική δίωξη, ο φάκελος της υπόθεσης απεστάλη στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να δικαστεί ο κ. Αντωνιάδης από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων λογω του ότι έχει την ιδιότητα του δικηγόρου.

Συνελήφθη ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος για διασπορά fake news

Στη σύλληψη του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη για τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων (βάση του νέου ποινικού κώδικα για τη δημόσια υγεία) και της διέγερσης σε διάπραξη ανυπακοή, (πλημμελήματα), προχώρησαν χθες το βράδυ οι αστυνομικές με εντολή της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Αφορμή, μία καταγγελία με ηλεκτρονικά στοιχεία και αρχεία, από τα οποία φαίνεται ο δικηγόρος να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κορονοϊός και ότι τα εμβόλια έχουν σειρά παρενεργειών.

Από την εισαγγελία διατάχθηκε την περασμένη Τρίτη κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας διατάχθηκε και η σύλληψη του δικηγόρου. Έτσι, αυτός συνελήφθη χθες από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος λόγω του ότι είναι δικηγόρος και έχει ειδική δωσιδικία.

Σήμερα η σχετική δικογραφία επέστρεψε πίσω στην εισαγγελία Πρωτοδικών από το αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελία τη μελετά για να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες της. Δηλαδή αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης η εάν θα συνεχίσει την προκαταρκτική έρευνα.

Αν σε βάρος του ασκηθεί τελικά ποινική δίωξη, ο δικηγόρος θα παραπεμφθεί στο Εφετείο λόγω της ιδιότητας του

fake newsποινική δίωξηεμβόλιοδικηγόρος