Ελλάδα|25.11.2021 12:40

Προαστιακός: Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις από Δευτέρα – Αλλαγές σε δρομολόγια

Newsroom

Μετ΄εμποδίων θα γίνονται από την προσεχή Δευτέρα 29 Νοεμβρίου και έως τις 16 Δεκεμβρίου οι μετακινήσεις με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, καθώς θα διακοπεί η απευθείας σύνδεση του Πειραιά και της Αθήνας με το Αεροδρόμιο, αλλά και η σύνδεση των Λιοσίων με το Αεροδρόμιο, όπως είχε γράψει από χθες το «ethnos.gr».

Παράλληλα οι επιβάτες του Προαστιακού που θα φτάνουν από το Αεροδρόμιο στους σταθμούς «Νεραντζιώτισσα» και «Δουκίσσης Πλακεντίας» θα πρέπει να μετεπιβιβάζονται στο μετρό. Ο ΟΣΕ ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη τις αλλαγές, ενώ έχουν ήδη προηγηθεί οι πρώτες αντιδράσεις.

Αιτία της ταλαιπωρίας είναι η εκτέλεση απαραίτητων εργασιών στην υποδομή και τη σηματοδότηση στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ).

Οπως επισημαίνει η διοίκηση του Οργανισμού, οι εργασίες αυτές θα σημάνουν και το τέλος μιας σιδηροδρομικής σύμβασης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από το μακρινό ...2002 και αποτελεί μία εκ των μακροβιότερων συμβάσεων με αντικείμενο «την κατασκευή έργων υποδομής του τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου στο τμήμα μεταξύ Τριών Γεφυρών και Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ)».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΣΕ, δεν επηρεάζονται οι απευθείας συνδέσεις της Αθήνας και του Πειραιά με το Κιάτο, τη Χαλκίδα και τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, όπως και ο Οργανισμός παραδέχεται, «θα καταστεί για το διάστημα που θα διαρκέσουν οι εργασίες, αδύνατη η απευθείας σύνδεση του Πειραιά και της Αθήνας με το Αεροδρόμιο, όπως επίσης και η σύνδεση των Λιοσίων με το Αεροδρόμιο».

Επίσης «δεν υπάρχουν επιπτώσεις στη σύνδεση του Αεροδρομίου με τους σταθμούς της Νεραντζιώτισσας και της Δ. Πλακεντίας, σταθμούς στους οποίους –μαζί με το Στ. Λαρίσης και τον Πειραιά– παρέχεται η εναλλακτική δυνατότητα μετεπιβιβάσεων από το δίκτυο του Προαστιακού στο σύστημα μέσων σταθερής τροχιάς της ΣΤΑΣΥ (Μετρό)».

δρομολόγιαπροαστιακόςΤΡΑΙΝΟΣΕΟΣΕ