Ελλάδα|02.12.2021 18:43

Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: Ανεμβολίαστοι 450.000 άνω των 60 ετών - Συναγερμός για τα Τρίκαλα

Newsroom

Ανεμβολίαστοι παραμένουν πάνω από 450.000 συμπολίτες μας άνω των 60 ετών σε όλη την Ελλάδα. Όπως σημείωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας, παρότι αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που κλείνουν ραντεβού για την 1η δόση μετά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, χιλιάδες παραμένουν χωρίς το εμβόλιο.

Ενδεικτικό ότι ενώ ο μέσος όρος των ραντεβού που κλείνονταν τον Νοέμβριο ήταν 3000, πλέον 150.000 άτομα έκλεισαν ραντεβού τις τελευταίες 10 μέρες για την 1η δόση.

Συναγερμός για τα Τρίκαλα

Κρίσιμη θεωρείται η τρίτη δόση ειδικά για όσους είναι άνω των 60 ετών όπως επισήμανε η Βάνα Παπαευαγγέλου. Μάλιστα στις περιφερειακές ενότητες όπου οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας δεν έχουν κάνει τη 3η δόση καταγράφεται δραματική αύξηση των νέων κρουσμάτων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των Τρικάλων όπου παρά την ύφεση κατά 30% των νέων κρουσμάτων, αυξάνεται σταδιακά η διάμεση ηλικία των νέων λοιμώξεων από 38 έτη που ήταν ο μέσος όρος στα 43 έτη πλέον. Και αυτό διότι στα Τρίκαλα καταγράφονται περισσότερα κρούσματα στις ηλικίες από 50 έως 70 ετών, όπως είπε η κ.Παπαευαγγέλου.

Το γεγονός απέδωσε η καθηγήτρια στην 3η δόση του εμβολίου που δεν γίνεται από τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αφού στα Τρίκαλα μόνο 1 στους 4 έχει προσέλθει για αναμνηστική δόση.

ΤρίκαλαΒάνα ΠαπαευαγγέλουΚορονοϊόςανεμβολίαστοικρούσματα