Ελλάδα|04.12.2021 09:40

Παρθένα Κουτμερίδου: Ούτε 2 στις 10 έγκυες πελάτισσές μου δεν εμβολιάζονται στις Σέρρες, λέει ο γυναικολόγος

Newsroom

Στο σοκ το οποίο βιώνει και αυτός μετά τον θάνατο της Παρθένας Κουτμερίδου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο γυναικολόγος της, Χρήστος Καρύδας. Όπως χαρακτηριστικά αποκάλυψε, από τις δικές του πελάτισσες ούτε 2 στις 10 γυναίκες που κυοφορούν δεν είναι εμβολιασμένες.

Τι είπε για το ποσοστό εμβολιασμών στις Σέρρες

Αναφερόμενος γενικά στα ποσοστά εμβολιασμού στις Σέρρες, διευκρίνισε ότι είναι λίγο κάτω από 50% έκανε λόγο μάλιστα για γενναιόδωρο ποσοστό. «Ο κόσμος αρνείται επιδεικτικά να εμβολιαστεί» δήλωσε δε ο γυναικολόγος. 

«Είχαμε επανειλημμένα μιλήσει για την ανάγκη εμβολιασμού στο ζευγάρι, γιατί προστατεύει ζωές και σώζει μωρά. Αποφάσισαν η Πάττυ να εμβολιαστεί μετά τον τοκετό... Υπήρχε παράγοντας φόβου μετά της αρνητικής δημοσιότητας του πρώτου καιρού με το εμβόλιο της AstraZeneca κλπ… Ήταν τραγικό για το μωρό και για την ίδια. Ήταν μια ανάσα από το να φέρει στον κόσμο το μωρό» τόνισε ο κ. Καρύδας.

«Δυστυχώς σώθηκε μονό το μωρό… Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος» πρόσθεσε στον ΣΚΑΪ.

Κλείνοντας ο γυναικολόγος ανέφερε πως μια από τις πρώτες γυναίκες πελάτισσές του αποφάσισε να εμβολιαστεί μετά τη δημοσιοποίηση της τραγωδίας, γεγονός που, όπως εξήγησε, τον χαροποιεί.

θάνατοςΚορονοϊόςεμβόλιογυναικολόγοςΣέρρεςέγκυος