Ελλάδα | 10.12.2021 19:54

Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Ντοκουμέντο από την απαγωγή - Το προφίλ των δραστών και η κατάθεση του καθηγητή

Newsroom

Στα δικαστήρια της Κατερίνης οδηγούνται οι 11 κατηγορούμενοι οι οποίοι απήγαγαν τον Γυμνασιάρχη στην Πιερία επειδή τηρούσε τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού στα σχολεία. Οι 11 αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» παρουσιάζονται ενώπιον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για κακούργημα και πιο συγκεκριμένα για το αδίκημα της αρπαγής από κοινού.

Το OPEN εξασφάλισε φωτογραφικά ντοκουμέντα από την απαγωγή του καθηγητή, τον οποίον όπως μετέδωσε νωρίτερα το ethnos.gr έδεσαν πισθάγκωνα με χειροπέδες, τον έβαλαν σε αυτοκίνητο και τον παρέδωσαν σε αστυνομικό τμήματα της περιοχής, διότι όπως είπαν «παραβίαζε το Σύνταγμα».

Όπως φαίνεται στο φωτογραφικό ντοκουμέντο ο διευθυντής του σχολείου είναι ο μοναδικός που φορά μάσκα και προσπαθεί να αντιδράσει αλλά μάταια, καθώς οι 11 κατηγορούμενοι (9 άνδρες και 2 γυναίκες) κατάφεραν να τον απαγάγουν. 

Σοκαριστική η κατάθεση του διευθυντή του σχολείου - Πώς βίωσε την απαγωγή του

Σοκαριστική είναι η κατάθεση του διευθυντή του σχολείου, στις αστυνομικές αρχές, την οποία εξασφάλισε για το OPEN η Μίνα Καραμήτρου. Στην κατάθεσή του ο διευθυντής αποκαλύπτει αναλυτικά τα όσα σοκαριστικά βίωσε κατά τη διάρκεια της απαγωγής του.

«Είδα κάτι περίεργους έξω από το σχολείο και μπήκα στο κτίριο από άλλη είσοδο. Ξαφνικά βλέπω από το προαύλιο να πηδάνε τα κάγκελα και να μπαίνουν στο σχολείο. Τρεις από αυτός με έριξαν κάτω και μου πέρασαν χειροπέδες. Αντιστάθηκα όσο μπορούσα. Με τις χειροπέδες με έβαλαν στο αυτοκίνητο και μου έλεγαν “εμείς θα κάνουμε αυτό που δεν έκαναν οι επίσημοι φορείς. Σε συλλάβαμε και θα σε πάμε στην Αστυνομία”».

Όπως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου τα χέρια του διευθυντή του σχολείου έχουν ακόμα σημάδια από τις χειροπέδες και από την πίεση που του άσκησαν.

Το μαρτύριο του καθηγητή συνεχίστηκε όταν έφτασε το αυτοκίνητο των δραστών στο ΑΤ. Εκεί τον έσυραν μέχρι το γραφείο του διοικητή και είπαν στον αξιωματικό: «Σας φέραμε τον διευθυντή του σχολείο. Αφού δεν τον συλλαμβάνετε εσείς, τον συλλάβαμε εμείς».

Το προφίλ των 11 συλληφθέντων - Κατάγονταν από όλη την Ελλάδα

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μόνο 3 από τους συλληφθέντες είναι γονείς μαθητών του συγκεκριμένου σχολειού, ενώ οι υπόλοιποι είναι οι υπόλοιποι, σύμφωνα με την Αναστασία Αργυριάδου προέρχονταν από διάφορα μέρη της Ελλάδας και είχαν δώσει ραντεβού για να προβούν σε αυτή την απαράδεκτη δράση στο προαύλιο του σχολείου.

  • 1 κατάγεται από το Ίλιον της Αθήνας και είναι άνεργος 
  • 1 κατάγεται από τη Νάουσα 
  • 1 είναι απόστρατος αστυνομικός από τα Τρίκαλα 
  • 2  είναι αγρότες από την Ημαθία και την Πιερία 
  • 1 γυναίκα είναι χορεύτρια και ιδιοκτήτρια σχολής χορού και φαίνεται να ήταν και η συντονίστρια των 11 μέσα από ομάδα που είχαν δημιουργήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα μέλη της ομάδας είχαν κάνει αρκετές διαδικτυακές συναντήσεις στο παρελθόν και μάλιστα τον μήνα Νοέμβριο, ένας άνδρας από την Ημαθία, που φέρεται να είναι και ενορχηστρωτής της αρπαγής του εκπαιδευτικού-, είχε πάει ξανά στο ίδιο σχολείο της Πιερίας και υπέβαλε μήνυση στον διευθυντή. Ο Γυμνασιάρχης είχε απαντήσει και αυτός με τη σειρά του με μήνυση κατά του συγκεκριμένου άνδρα.

Στις καταθέσεις τους οι συλληφθέντες σημειώνουν ότι δεν γνώριζαν ότι θα προχωρούσαν σε «απαγωγή του καθηγητή» και πως είχαν πάει στο σχολείο για μια συνάντηση. 

Πιερίααρνητές της επιδημίαςΣύνταγμαΚορονοϊόςαπαγωγήσχολείοκαθηγητής