Ελλάδα|22.12.2021 13:50

Τρίτη δόση εμβολίου: Εξαιρετικής σημασίας για τη μετάλλαξη Όμικρον, λέει ο Θεμιστοκλέους

Newsroom

«Εξαιρετικής σημασίας» χαρακτήρισε την τρίτη δόση εμβολίου για την προστασία από τη μετάλλαξη Όμικρον, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Τόνισε πως εκκρεμεί η συλλογή περισσότερων επιστημονικών δεδομένων ώστε να υπάρξει πλήρης εικόνα για την επικινδυνότητα της μετάλλαξης που είναι μεταδοτικότερη.

«Συγκεντρώνουμε συνεχώς επιστημονικά δεδομένα για την Όμικρον, δεν έχουμε ακόμα την πλήρη εικόνα, ειδικά όσον αφορά στις νοσηλείες ή στους θανάτους. Σίγουρα ξέρουμε ότι η τρίτη δόση παίζει εξαιρετικής σημασίας ρόλο για να μας προστατέψει από την Όμικρον, όπως ανέφερε και σε δήλωση του ο Τζο Μπάιντεν», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους στην Ελλάδα το 70% των πολιτών που δικαιούνται να κάνουν 3η δόση την έχουν ήδη πραγματοποιήσει ή την έχουν προγραμματίσει. Σημαντικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι το 89% στους άνω των 60 έχει λάβει και αυτό την τρίτη δόση.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στους άνω των 60 ετών ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως καθημερινά κλείνονται σχεδόν 5.000 ραντεβού πρώτης δόσης. Εξέφρασε και την ικανοποίησή του για την επίσπευση των εμβολιασμών σχολιάζοντας ότι «οι δύο τελευταίες εβδομάδες είναι ακόμα καλύτερες κι από αυτές του Μαϊού και του Ιουνίου, για το εμβολιαστικό πρόγραμμα».

ΚορονοϊόςΜάριος Θεμιστοκλέουςτρίτη δόση εμβολίουμετάλλαξη Όμικρον