Ελλάδα|27.12.2021 17:24

Live Streaming: Οι ανακοινώσεις Πλεύρη για τα νέα μέτρα

Newsroom

Αυτή την ώρα ανακοινώνει τα νέα μέτρα ο Θάνος Πλεύρης με φόντο τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, μετά και τη μαραθώνια συνεδρίαση των ειδικών.

Όπως νωρίτερα μετέδωσε το ethnos.gr, ο υπουργός Υγείας αναμένεται να ανακοινώσει αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των νυχτερινών μαγαζιών, την πληρότητα των γηπέδων, το ποσοστό τηλεργασίας, τις σχολικές εκδρομές, τη χρήση μάσκας σε εργαζόμενους στην εστίαση των νοσοκομείων αλλά και το επισκεπτήριο τους. 

Τι εισηγήθηκαν οι ειδικοί - Πληροφορίες του ethnos.gr 

  • Η διασκέδαση να λειτουργεί έως τις 00.00, αποκλειστικά εμβολιασμένους, χωρίς δυνατότητα ορθίων και εως 6 άτομα σε κάθε τραπέζι. Ακόμα δεν έχει κλειδώσει τι θα γίνει με τη ζωντανή μουσική. 
  • Αναφορικά με τα γήπεδα η πληρότητα να πέσει στο 10% με πλαφόν θεατών, 1000 - 2000 άτομα.
  • Διπλές μάσκες ή υψηλής προστασίας σε εργαζόμενους στην εστίαση των νοσοκομείων
  • Επισκεπτήριο στα νοσοκομεία κατ' ελάχιστο
  • Αύξηση της τηλεργασίας στο μεγαλύτερο ποσοστό που είναι εφικτό
  • Στοπ στις σχολικές εκδρομές
  • Αναφορικά με τα σχολεία και τον τρόπο λειτουργίας, η συζήτηση θα λήξει την επόμενη εβδομάδα

Μητσοτάκης: Νέα μέτρα για να «φρενάρουμε» την Όμικρον 

Κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή των αποφάσεων των επιστημόνων.

«Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να τα πάρουμε μετά την Πρωτοχρονιά αλλά αναμένουμε τις δικές τους υποδείξεις έτσι ώστε να μπορέσουμε να φρενάρουμε, όσο αυτό είναι εφικτό, την εξάπλωση της Όμικρον για να μπορέσουμε δώσουμε τις δυνατότητες στο σύστημα Υγείας να πάρει κάποιες ανάσες», σημείωσε ο πρωθυπουργός ενώ ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς διανύουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας. «Θα πάρουμε τα μέτρα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί. Ο χρόνος εξαρτάται από αυτούς», πρόσθεσε πρωθυπουργός.

Πάντως, ο ίδιος επισήμανε ότι βρισκόμαστε σε μια φάση αποκλιμάκωσης μιλώντας για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και παράλληλα χαρακτήρισε αυτό το γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο μας δίνει το περιθώριο να προετοιμαστούμε για την μετάλλαξη όμικρον, η οποία αυτή τη στιγμή δεν είναι η επικρατούσα στη χώρα μας.

υπουργείο ΥγείαςΘάνος Πλεύρηςμετάλλαξη Όμικροννέα μέτραΚορονοϊός