Ομηρία στο κέντρο της Αθήνας: Τι λέει η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας για τον δράστη και το περιστατικό
Κώστας ΑσημακόπουλοςΗ ομηρία της νεαρής γυναίκας στην ευρύχωρη γκαρσονιέρα του δράστη στον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας στην οδό Αλκιβιάδου 55 στον Άγιο Παντελεήμονα το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς μόλις έχει τελειώσει. Οι ένοικοι γυρίζουν σπίτια τους λυτρωμένοι αλλά και παγωμένοι καθώς για τρεις ώρες χρειάστηκε να μείνουν στο δρόμο μέχρι να λήξει η εντολή εκκένωσης των διαμερισμάτων τους και ολοκληρωθεί η επιχείρηση από τις ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. καθώς ο Αίγυπτιος Άχμετ απειλούσε να ανατινάξει το διαμέρισμα με μία φιάλη υγραερίου.
Πέντε λεπτά μετά τις 8 το βράδυ ο 34χρονος Αιγύπτιος εξουδετερώθηκε και συνελήφθη. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής και τα πλημμελήματα της κατοχής εμπρηστικών ειδών, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απειλής, της οπλοφορίας και της βίας κατά υπαλλήλων της ΕΛ.ΑΣ.
Η πολυκατοικία της... Βαβέλ
Κατά την επιστροφή των ενοίκων στα σπίτια τους, στην είσοδο της πολυκατοικίας τους υποδέχεται η διαχειρίστρια κυρία Όλγα και τους εύχεται «καλή χρονιά.
Η πολυκατοικία μοιάζει με τον πύργο της Βαβέλ. Στα 43 διαμερίσματα μένουν άνθρωποι από 10 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Αίγυπτος, Κίνα, Αλβανία, Ιράκ, Βουλγαρία, Μπαγκλαντές, Μολδαβία, Γεωργία, Ρουμανία)». «Τέλος καλό, όλα καλά» μας λέει με χαμόγελο η κυρία Όλγα...
Ευχετήριες κάρτες σε 10 γλώσσες
«Τους έχω βάλει και έχουν γράψει εορταστικές κάρτες με ευχές σε όλες τις γλώσσες των ενοίκων και των ιδιοκτητών. Τις έχουμε αναρτήσει στην είσοδο της πολυκατοικίας. Εδώ είμαστε όλοι αγαπημένοι. Είμαστε τυχεροί γιατί δεν έχουμε κακοποιά στοιχεία και γενικά δεν έχουμε προβλήματα και φασαρίες. Έχω ζήσει την πολυκατοικία όταν και τα 43 διαμερίσματα τα κατοικούσαν Έλληνες. Τώρα τα μισά κατοικούνται από μετανάστες. Είναι άνθρωποι που ήρθαν εδώ για είχαν μάθει στις χώρες τους πως στην Ελλάδα φύτρωσαν λεφτόδεντρα. Με την κρίση προσγειώθηκαν όλοι ανώμαλα καθώς κατάλαβαν πως υπάρχουν τα λεφτόδεντρα αλλά δεν είναι για όλους», λέει αποκλειστικά στο ethnos.gr η κυρία Όλγα.
«Τον παρακάλεσα να ηρεμήσει»
Τώρα που τελείωσαν όλα μας αποκάλυψε πως τις δύσκολες ώρες των διαπραγματεύσεων έκανε και η ίδια προσπάθεια να ηρεμήσει τον Άχμετ και να παραδοθεί στους αστυνομικούς. «Φυσικά και γνωρίζω τον Άχμετ. Όταν έμαθα τι γινόταν ζήτησα από τον διοικητή της αστυνομίας να πω δύο λόγια στον Άχμετ. Από την είσοδο του σπιτιού τον παρακάλεσα να ηρεμήσει. Τον έπεισα να δείξει την κοπέλα στους αστυνομικούς. Με κοιτούσε στα μάτια. Ηταν οργισμένος. Μετά από λίγο έδειξε την κοπέλα στους αστυνομικούς. Ηταν ζωντανή αλλά ήταν χτυπημένη στο πρόσωπο».
«Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί»
Τόσο η διαχειρίστρια, όσο και άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας μιλούν με συμπάθεια για τον 35χρονο Αιγύπτιο. «Κατακριτέο ότι έκανε. Δεν το συζητάμε. Και όπως έστρωσε θα κοιμηθεί ο Άχμετ. Θα πρέπει να πληρώσει για τις πράξεις του, όπως όλοι μας πρέπει να πληρώνουμε όταν κάνουμε κάτι λάθος. Πρέπει να καταλάβει πως έχει μεγάλες ευθύνες για τις πράξεις του. Είναι νέος, γοητευτικός αλλά με τις σχέσεις του έχει προβλήματα. Δεν ξέρω αν είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας ή θρησκευτικών πεποιθήσεων αλλά ο Αχμετ και ο κάθε Άχμετ πρέπει να αλλάξουν», μας λέει η κυρία Όλγα.
«Δεν έχω κάτι άσχημο να πω για τον δράστη - Μπλέκει όμως με τα συναισθηματικά του»
Όσο για τον χαρακτήρα του Αιγύπτιου είπε: «Στεναχωρήθηκα για αυτά που έκανε. Εγώ όμως γενικά δεν έχω άσχημα λόγια να πω για αυτό το παιδί. Είναι ευγενικός, ντόμπρος και μπεσαλής. Τον ξέρω καιρό και δεν έχει πει μια φορά ψέμματα. Δεν έχει κάνει κανένα επεισόδιο. Απ΄ότι ξέρω είναι καθαρός από ναρκωτικά και τέτοια πράγματα. Είναι παιδί του μεροκάματου. Στην οικοδομή δουλεύει. Φτωχό παιδί είναι. Απ΄ ότι ξέρω ποτέ δεν έχει καθυστερήσει το ενοίκιο αλλά με τα συναισθηματικά του μπλέκει συνέχεια. Αν κάποιος μπορεί να τον βοηθήσει ψυχολογικά θα τον σώσει, αλλιώς θα μπλέξει χειρότερα. Αγάπη θέλει ο Άχμετ, δεν θέλει απόρριψη. Ελπίζω ο Άχμετ να είναι καλά και να αναλογιστεί πως το θυμό, την οργή και τον εγωισμό πρέπει να τα πνίγουμε μέσα μας».
- Έρχεται «Μεγάλος Αδελφός» για τα αυθαίρετα: Drones, ψηφιακές πλατφόρμες και τεχνητή νοημοσύνη θα εντοπίζουν τα κτίσματα χωρίς άδεια
- Πώς διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις στην κυβέρνηση: Για ποια θέματα χτυπά «καμπανάκι»
- Ένα βήμα πριν τη δημοσιονομική παράλυση οι ΗΠΑ - Καταψηφίστηκε η πρόταση Τραμπ για αύξηση του ορίου του χρέους
- Αυτές είναι οι πιο χριστουγεννιάτικες πόλεις στον κόσμο