Ελλάδα | 11.01.2022 14:41

20ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου: Μοριακά τεστ με 28 ευρώ για μαθητές και δασκάλους

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Συμφωνία για τη διενέργεια PCR τεστ με τιμή μόλις 28 ευρώ το κάθε ένα κατάφερε να πετύχει με γνωστό διαγνωστικό κέντρο της περιοχής για τους μαθητές και του δασκάλους του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου ο Σύλλογος Γονέων.

Μετά το Δήμο Νεάπολης – Συκεών, ο οποίος εδώ και καιρό μετά από νόμιμη δημοπρασία κατάφερε να προμηθευτεί για τους εργαζόμενους και τους ωφελούμενους στις κοινωνικές δομές του μοριακά τεστ με 27 και 29 ευρώ, τώρα έρχεται κι ένας απλός σύλλογος γονέων Δημοτικού σχολείου να αποδείξει ότι το πλαφόν των 47 ευρώ για τη διενέργειά τους δεν αποτελεί πανάκεια και ότι μπορούν να κάνουν PCR τεστ οι πολίτες με τιμές πολύ χαμηλότερες.

Μάλιστα, ο Σύλλογος Γονέων του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου δε σταμάτησε στην επίτευξη συμφωνίας για φτηνότερα μοριακά τεστ, αλλά πέτυχε καλύτερες τιμές και για τη διενέργεια rapid test για τους μαθητές και τους δασκάλους του σχολείου. Συμφώνησε με φαρμακείο της περιοχής, στο οποίο μπορούν να διενεργήσουν rapid test με τιμή στα τέσσερα ευρώ.

Να σημειωθεί ότι τόσο τα μοριακά τεστ όσο και τα rapid τεστ σε πολύ φτηνότερες τιμές μπορούν να τα διενεργήσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμήσουν, αφού δεν περιλαμβάνονται κάποιες προϋποθέσεις στη συμφωνία.

«Στο σχολείο μας δάσκαλοι, μαθητές και γονείς είμαστε μία οικογένεια και μαζί αντιμετωπίζουμε τα όποια προβλήματα. Ο κορονοϊός μας απασχολεί εδώ και πολύ καιρό και φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει κι άλλο. Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου ο σύλλογος γονέων να προσφέρει βοήθεια, κλείσαμε τις συγκεκριμένες συμφωνίες. Απευθυνθήκαμε σε ένα πιστοποιημένο και γνωστό διαγνωστικό κέντρο και καταθέσαμε την πρότασή μας για τη διενέργεια μοριακών τεστ σε χαμηλότερη τιμή. Το διαγνωστικό κέντρο απάντησε αμέσως θετικά και κλείσαμε τη συμφωνία στα 28 ευρώ το τεστ. Επίσης, κάναμε συμφωνία και με φαρμακείο της περιοχής μας για τη διενέργεια rapid test με τέσσερα ευρώ. Δε θέλουμε κάποια δημοσιότητα για την πρωτοβουλία μας. Το κάναμε για να βοηθήσουμε τους δασκάλους, τους μαθητές και τους γονείς των παιδιών του σχολείου μας», λέει στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, Θεολόγος Χριστοφορίδης.

Ιδιαίτερα θετικοί απέναντι στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων είναι και οι δάσκαλοι του σχολείου. «Πρόκειται καθαρά για πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων του σχολείου μας. Σε αυτήν τη δύσκολη εποχή που ζούμε, οποιαδήποτε ενέργεια γίνει για τη προμήθεια τεστ σε χαμηλότερες τιμές, είναι πολύ θετική. Όλοι οι δάσκαλοι στηρίζουμε απόλυτα τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία», αναφέρει από την πλευρά του ο διευθυντή τους 20ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, Αριστείδης Πατεράκης.

Να σημειωθεί ότι μαθητές και δάσκαλοι του συγκεκριμένου σχολείου ήδη διενεργούν μοριακά και rapid τεστ σε χαμηλότερες τιμές, αφού η συμφωνία άρχισε να ισχύει αμέσως μετά την επιστροφή στις τάξεις από τις διακοπές των Χριστουγέννων, από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.