Ελλάδα|15.01.2022 21:49

Τζώρτζης Μονογυιός: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τη Ferrari - Οι μαρτυρίες που θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
INTIME NEWS / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
INTIME NEWS / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
INTIME NEWS / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πολλά παραμένουν τα αναπάντητα ερωτήματα για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που έλαβε χώρα στη Βάρη το βράδυ της Πέμπτης, από το οποίο έχασε τη ζωή του ο 45χρονος Τζώρτζης Μονογυιός. Η Τροχαία εξακολουθεί να λαμβάνει βιντεοπτικό υλικό που δείχνει την πορεία της κόκκινης Ferrari στην παραλιακή, ενώ κρίσιμες θεωρούνται οι καταθέσεις τους Σέρβου εμπόρου, ο οποίος πούλησε το υπερπολυτελές supercar στον 45χρονο αλλά και η κατάθεση της συζύγου του θύματος που νοσηλεύεται με βαριά τραύματα αλλά εκτός κινδύνου.

Τα αναπάντητα ερωτήματα για το τροχαίο με τη Ferrari

Ο πραγματογνώμονας του Δημοσίου θα διερευνήσει και θα προσπαθήσει να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα για να εντοπιστούν ο λόγος που έχασε τον έλεγχο ο οδηγός αλλά και τα αίτια της ταχείας ανάφλεξης του αυτοκινήτου. Αναλυτικά, ο ειδικός πραγματογνώμονας θα ερευνήσει

  • Εαν ήταν απενεργοποιημένο το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας της Ferrari
  • Τι οδήγησε στην πρόσκρουση
  • Γιατί πήρε αμέσως φωτιά η Ferrari
  • Αν προσπάθησε να αποφύγει κάτι ο οδηγός
  • Την κατάσταση των ελαστικών

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και όσα δηλώνουν οι πραγματογνώμονες που έχουν κληθεί να σχολιάσουν το δυστύχημα, η Ferrari του Μονογυιού δεν ανέπτυξε ταχύτητα μεγαλύτερη των 120 χλμ/ ώρα,  δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος στο οδόστρωμα και δεν εμπλέκεται άλλο αυτοκίνητο, πεζός ή κάποιο ζώο. «Δεν υπάρχουν μεγάλες γεωμετρικές παραμορφώσεις που να δικαιολογούν γιατί πήρε αμέσως φωτιά το αυτοκίνητο», σχολίασε ο έμπειρος πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς στο OPEN.

O Stan απεγκλώβισε τη σύζυγο του Μονογυιού

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο γνωστός τραγουδιστής Stan, κατά κόσμον Στράτος Αντιπαριώτης, ήταν αυτός που απεγκλώβισε τη σύζυγο του επιχειρηματία, η οποία νοσηλεύεται. Ο τραγουδιστής επέβαινε στο αυτοκίνητό του με τη σύντροφό του και μόλις είδε τι συνέβη, σταμάτησε και βοήθησε στον απεγκλωβισμό της συζύγου του, Τζώρτζη Μονογυιού, Αθηνάς. Ο ίδιος δήλωσε στο Mega, πως είναι στη διάθεση των αρχών.

«Αυτό που έζησα το βράδυ της Πέμπτης στην παραλιακή, εύχομαι πραγματικά κανένας άνθρωπος να μην το ζήσει ποτέ . Ήμουν στο ρεύμα προς Βάρης – Κορωπίου και ξαφνικά είδα αυτό το αυτοκίνητο να φεύγει από τη δεξιά λωρίδα να πηγαίνει προς την αριστερή, να προσπαθεί να ισιώσει το τιμόνι λογικά, και να πέφτει πάνω στο δέντρο. Ήταν πολύ δύσκολο. Με το που το είδα έφυγα από τη λωρίδα μου και πάρκαρα το αυτοκίνητό μου. Αμέσως, βγήκα από το αμάξι έντρομος και πήγα κατευθείαν στο φλεγόμενο αμάξι. Αυτό ξαφνικά σε 2- 3 δευτερόλεπτα πήρε φωτιά», ανέφερε  ο Stan.

Οι μαρτυρίες κλειδί

Εκτός από τη μαρτυρία του γνωστού τραγουδιστή ο οποίος δήλωσε πως είναι στη διάθεση των αρχών υπάρχουν δύο μαρτυρίες «κλειδί» που αναμένεται να ρίξουν φως στο τροχαίο. Αρχικά αναμένεται να καταθέσει ο Σέρβος έμπορος αυτοκινήτων, ο οποίος πούλησε το supercar στον αδερφό της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και θα αναφερθεί στην κατάσταση της Ferrari.

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως το αυτοκίνητο των 800 ίππων ήταν ελαφρώς μεταχειρισμένο, ενώ στο καντράν είχε καταγράψει μόλις 1.000 χιλιόμετρα.

Φυσικά, η πιο κρίσιμη κατάθεση θα πρέπει να θεωρείται εκείνη της συζύγου του Τζώρτζη Μονογυιού, η οποία κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο με σοβαρά τραύματά αλλά χωρίς να διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή της. Ακόμα όμως δεν είναι σε θέση να καταθέσει στις αρχές.

Τζώρτζης ΜονογυιόςFerrariειδήσεις τώραΒάρητροχαίο