Ελλάδα|17.01.2022 18:23

Novartis: Την Τετάρτη απολογούνται Βαξεβάνης - Φιλιππάκης

Newsroom

Με τις απολογίες των Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννη Φιλιππάκη και κεντρικά ερευνώμενο πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο, συνεχίζεται η ανάκριση στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση της Novartis.

Την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, οι δύο εκδότες θα περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας του ειδικού δικαστηρίου, κ. Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, ενώπιον της οποίας έχουν κληθεί για να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις.

Τα αδικήματα για τα οποία καλείται να απολογηθεί ο Κώστας Βαξεβάνης είναι αυτά της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας. Ο Γ. Φιλλιπάκης καλείται να απολογηθεί μετά τη μήνυση του επιχειρηματία Σάμπη Μυωνή για τα αδικήματα της εκβίασης και της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο κατηγορούμενοι, αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας, η οποία αριθμεί χιλιάδες σελίδες, έτσι ώστε να μπορέσουν να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Τη σκυτάλη των απολογιών θα πάρουν στη συνέχεια πρόσωπα από την Εισαγγελία Διαφθοράς και τελευταίος ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Τηλεοπτικές άδειες: Κλήση σε Παππά - Καλογρίτσα

Στην τελική ευθεία μπαίνει και η υπόθεση για τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Η ανώτατη δικαστική λειτουργός Ευδοξία Κιουπτσίδου- Στρατουδάκη που χειρίζεται την υπόθεση, έχει καλέσει τον κ. Παππά να απολογηθεί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για το αδίκημα της συνέργειας στο παραπάνω αδίκημα.

Ο κ. Καλογρίτσας αναμένεται να απολογηθεί στις 31 Ιανουαρίου.

Και στις δύο υποθέσεις, μόλις «κλείσει» ο κύκλος των απολογιών, η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε εισαγγελέα, ο οποίος και θα εισηγηθεί προς το δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων σε δίκη.

Τον τελικό λόγο για την ποινική μεταχείριση όλων των προσώπων, πολιτικών και μη, θα έχουν τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου, με βούλευμά τους.

Άρειος ΠάγοςNovartisΚώστας Βαξεβάνηςαπολογίεςειδήσεις τώρα