Ελλάδα|18.01.2022 12:55

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Τι θα κρίνει την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου

Newsroom

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα προκάλεσε τη Δευτέρα η καταγγελία για βιασμό 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, ενώ , μήνυμα έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου, όπου έκανε καταγγελία η 24χρονη για τον βιασμό της από τρεις άνδρες σε σουίτα ξενοδοχείου. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έστειλε σαφές μήνυμα ότι η υπόθεση θα διαλευκανθεί πλήρως και ότι κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει γι΄ αυτό.

Προς τα που κινείται η έρευνα

Για την ώρα η έρευνα κινείται προς δύο κατευθύνσεις. Αρχικά, για την πλήρη διαλεύκανση των όσων συνέβησαν στη διάρκεια του πάρτι σε πολυτελές ξενοδοχείο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με θύμα την 24χρονη, η οποία καταγγέλλει ότι υπέστη βιασμό. Σε δεύτερο επίπεδο γίνεται αναζήτηση τυχόν κυκλώματος μαστροπείας, το οποίο δρούσε στη Θεσσαλονίκη και προωθούσε γυναίκες σε αντίστοιχα πάρτι.

Η ανάκριση που συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση, αφορά μόνο ένα πρόσωπο που έχει απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Η δίωξη αφορά το αδίκημα της «προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας χωρίς τη συναίνεση του θύματος», ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΡΤ3 , στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας θα εξεταστούν και άλλα στοιχεία όπως αυτό προέκυψε από κατάθεση της κοπέλας ότι κατά τη διάρκεια του πάρτι έφτασε περιπολικό της αστυνομίας στο ξενοδοχείο και μάλιστα προκλήθηκε αναστάτωση, ενώ κάποιοι έσπευσαν να χαμηλώσουν την ένταση της μουσικής. Σύμφωνα πάντα με την ίδια μάρτυρα τότε εμφανίστηκε μία άλλη νεαρή που φώναξε χαρακτηριστικά “τι ανησυχείτε αφού είμαι εγώ εδώ;”.

Η τοξικολογική θα κρίνει ακόμα και τα ισόβια

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. «Εμείς δεν καταλαβαίνουμε από επώνυμους και πορτοφόλια. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά. Στο μεταξύ, οι αρχές ερευνούν ενδελεχώς το υλικό από τις κάμερες του ξενοδοχείου, ενώ εξετάζουν και τα κινητά τηλέφωνα.

«Δεν μπορούμε να πούμε πολλά, αλλά έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία. Η διεύθυνση ασφαλείας κινείται με μεγάλη μεθοδικότητα. Παίρνει υλικό από ό,τι μπορεί και δεν μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους», επισήμανε ο κ. Συμεωνίδης. Τέλος, ανέφερε ότι αν η τοξικολογική δείξει ότι η κοπέλα είχε ναρκωθεί, όπως είπε και ο δικηγόρος της, θα αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο φτάνοντας μέχρι και τα ισόβια για τους δράστες.

Δεύτερο άτομο αναγνώρισε η κοπέλα

Στο μεταξύ, η 24χρονη αναγνώρισε και δεύτερο άτομο, που φέρεται να συμμετείχε στον βιασμό. Στις δύο πρώτες καταθέσεις της στην αστυνομία, η 24χρονη είπε ότι θυμόταν μόνο τον 27χρονο, ο οποίος συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ στην τρίτη της κατάθεση, στην ανακρίτρια, φέρεται πως κατονόμασε και άλλο πρόσωπο.

Την ίδια ώρα, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών ερευνών για να εξακριβωθεί, αν είχαν χορηγηθεί ναρκωτικές ουσίες στην 24χρονη. Η ίδια είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δέχεται βοήθεια από τους ειδικούς.

«Στο πάρτι βρισκόταν και ανήλικη, δέχεται απειλές η 24χρονη»

«Στο πάρτι βρισκόταν και ανήλικη, δέχεται απειλές η 24χρονη», λέει ο εργοδότης της. Μιλώντας στο Open, ο εργοδότης της νεαρής, στον οποίο όπως λέει απευθύνθηκε πρώτα, μετά το συμβάν, ανέφερε, πως στο συγκεκριμένο πάρτι βρισκόταν και μια ανήλικη.

«Ήταν επτά άνδρες και περίπου 12 -14 κοπέλες. Είναι ένα νυμφοπάζαρο εκεί, έτσι λειτουργεί το σύστημα. Η φίλη της, που ήταν μαζί, ήταν 17,5 ετών. Οι άνθρωποι που διοργανώνουν αυτά τα πάρτι, είναι εγκληματίες», είπε χαρακτηριστικά. Όπως δήλωσε ο εργοδότης της στο Mega, η κοπέλα δέχεται απειλές και φοβάται για τη ζωή της.

«Φιλοξενείται από κάποια άτομα γιατί όπως αντιλαμβάνεστε φοβάται, είναι ένα κύκλωμα της νύχτας, είναι ένα κύκλωμα που έχει μπλέξει, οι απειλές είναι πάρα πολλές, προσπαθεί και φυλάγεται» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν είναι μόνη της. Καθημερινά γίνεται μια συσπείρωση δίπλα της» συμπλήρωσε ο ίδιος άνδρας.

Εμπλέκονται και αθλητές;

Την ίδια ώρα αίσθηση προκάλεσαν αναφορές και για εμπλοκή αθλητών στην υπόθεση του βιασμού της κοπέλας. Μιλώντας στο Οpen, o πρόεδρος Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Χάρης Μαριόλης δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν υφίσταται εμπλοκή πυγμάχου στο εν λόγω έγκλημα, αλλά και πως δεν μπορεί ο καθένας να δηλώνει πυγμάχος επειδή πηγαίνει στο γυμναστήριο και κάνει μια προπόνηση.

Θεσσαλονίκηειδήσεις τώρακύκλωμα μαστροπείαςΤάκης Θεοδωρικάκοςβιασμός