Ελλάδα | 25.01.2022 11:35

Live streaming οι ανακοινώσεις για την κακοκαιρία Ελπίς από την Πολιτική Προστασία

Newsroom

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς, ενημέρωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος ανακοίνωσε πως απεγκλωβίστηκαν πάνω από 3.500 άτομα από την Αττική Οδό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο ίδιος ανακοίνωσε πως παρατείνεται η γενική αργία και την Τετάρτη σε Αττική, Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.

Κακοκαιρία Ελπίς: Τι ανέφερε ο Χρήστος Στυλιανίδης

Κατά τη διάρκεια της νύχτας απεγκλωβίστηκαν περί τους 3.500 ανθρώπους από τα αυτοκίνητά τους στην Αττική Οδό, ανέφερε ο Χρήστος Στυλιανίδης. Ο ίδιος δήλωσε πως οι προσπάθειες συνεχίζονται και σήμερα. «Έχουν μεταφερθεί με τον προαστιακό προς την Αθήνα, όσοι διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο και σε άλλα σημεία περιμετρικά της Αττικής Οδού».

Επίσης μετακινούνται στη ΛΕΑ της Αττικής Οδού, όλα τα οχήματα που εγκλωβίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. 

«Η συνδρομή του ΕΚΑΒ ήταν χρήσιμη και ευχαριστούμε όλες τις δυνάμεις. Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στα θέματα ιατρικής φροντίδας», είπε επίσης ο κ. Στυλιανίδης. Επεσήμανε δε πως καμία «συγγνώμη του κράτους δεν πρέπει να είναι προσχηματική».

Επιπρόσθετα, εξαπέλυσε πυρά κατά της Αττικής Οδού, λέγοντας πως «σύγκριση της κατάστασης στην Αθηνών - Λαμίας και την Αττική Οδό είναι τόσο προφανής που είναι ανεδαφικά όσα ακούγονται. Η κατάσταση βελτιώνεται ώρα με την ώρα και ευελπιστούμε ότι το κλείσιμο της μέρας θα μας βρει χωρίς εγκλωβισμούς».

Ο κ. Στυλιανίδης επεσήμανε πως η πυροσβεστική θα διαθέσει στον ΔΕΔΔΗΕ 2 ελικόπτερα για την επόπτευση των βλαβών.

Αττική Οδόςεγκλωβισμένοιειδήσεις τώραΠολιτική ΠροστασίαΚακοκαιρία ΕλπίςΧρήστος Στυλιανίδηςχιονοπτώσεις