Ελλάδα|26.01.2022 08:33

ΕΟΠΥΥ: Ποια φαρμακεία θα είναι ανοικτά στην Αττική για χρονίως πάσχοντες

Newsroom

Έξι φαρμακεία θα είναι ανοικτά σήμερα στην Αττική με δεδομένο ότι δεν λειτούργησαν όλα λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς. Να σημειωθεί ότι τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούν κυρίως ασθενείς με χρόνια προβλήματα ή όσους συμπολίτες μας χρειάζονται ακριβά φάρμακα.

Με βάση τον προγραμματισμό του Οργανισμού και σύμφωνα με τη ρύθμιση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υποθέσεων Κώστα Μπαρούς, τα φαρμακεία θα λειτουργήσουν από τις 10:30 έως τις 14:00 με προσωπικό ασφαλείας, μόνο για τα επείγοντα περιστατικά και για τις κατηγορίες των σκευασμάτων που διαθέτουν.

Τα ανοικτά φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Οι ασθενείς προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία θα πρέπει να ενημερώνονται για τα διαθέσιμα σκευάσματα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Οργανισμού και στη κατηγορία: «ΕΟΠΥΥ: ΠΟΛΙΤΕΣ-ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΕΟΠΥΥ/ΦΑΡΜΑΚΟΥ»

Τα ανοικτά φαρμακεία είναι:

  • Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Αθήνας (Αγ. Κωνσταντίνου 16, Ομόνοια)
  • Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Αλεξάνδρας (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 175Β)
  • Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Αμπελοκήπων (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 175)
  • Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου και Καραολή & Δημητρίου 39)
  • Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Περιστερίου (Βασ. Αλεξάνδρου 105 και Σαρανταπόρου)
  • Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Ρέντη (Πειραιώς 167, Ρέντης).

Από τον Οργανισμό επισημαίνεται ότι τα Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ Αθήνας, Αλεξάνδρας, Αμπελοκήπων, Πειραιά και Περιστερίου θα εξυπηρετήσουν τις κατηγορίες σκευασμάτων που διαθέτουν, ενώ το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Ρέντη ως κεντρική
φαρμακαποθήκη του Οργανισμού διαθέτει – εκτός απροόπτου – όλες τις κατηγορίες Φαρμάκων Υψηλού Κόστους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι πριν ξεκινήσει η κακοκαιρία είχαν αποσταλεί κατ΄οίκον τα περισσότερα φάρμακα στους ασφαλισμένους ογκολογικούς ασθενείς, ώστε να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

ειδήσεις τώραΑττικήΕΟΠΥΥφαρμακείαΚακοκαιρία Ελπίς