Ελλάδα|26.01.2022 12:30

Κακοκαιρία Ελπίς: Πώς κινούνται τα ΜΜΜ – Ανακοίνωση ΟΑΣΑ

Newsroom

Αποκαθίσταται σταδιακά η λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ του δικτύου, όπως ενημέρωσε ο ΟΑΣΑ.

Λεωφορεία και τρόλεϊ πραγματοποιούν από το πρωί δρομολόγια, για τα οποία έχει διαπιστωθεί η δυνατότητα (ολικής ή μερικής) εκτέλεσης τους.

Επί του παρόντος  σε λειτουργία βρίσκονται 155 λεωφορειακές γραμμές και γραμμές τρόλεϊ, οι οποίες φαίνονται στον πίνακα.

Προβλήματα εντοπίζονται λόγω παγετού και ολισθηρότητας του οδοστρώματος κυρίως σε γραμμές  στις περιοχές Ανατολικής Αττικής , Κηφισιάς, Πεντέλης, Αχαρνών, Φυλής  και Θρακομακεδόνων.

Τα εποπτικά συνεργεία του Ομίλου ΟΑΣΑ παρακολουθούν διαρκώς τις συνθήκες του οδικού δικτύου και τα δρομολόγια διευρύνονται αναλόγως.

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό λειτουργούν κανονικά. Στο τμήμα «Δουκ. Πλακεντίας» – Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», άνοιξε ο σταθμός της Κάντζας και πλέον οι συρμοί πραγματοποιούν στάση στο Κορωπί και την Κάντζα αλλά κινούνται χωρίς ενδιάμεση στάση στον σταθμό Παλλήνη.

Στη γραμμή 1 η συγκοινωνία διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη και αντίστροφα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες εκχιονισμού του δικτύου για να δοθεί και το υπόλοιπο τμήμα της γραμμής σε λειτουργία. Μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργεί  προσωρινή λεωφορειακή γραμμή Χ7 Σταθμός Ειρήνη -Κηφισιά.

Στο δίκτυο του ΤΡΑΜ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των συρμών στη γραμμή 7 Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος. Στη γραμμή 6 Σύνταγμα – Πικροδάφνη τερματικός σταθμός είναι η στάση Λ. Βουλιαγμένης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες μπορούν να καλούν στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185.

Κακοκαιρία ΕλπίςΟΑΣΑΜΜΜαστικά λεωφορείαειδήσεις τώραμετρόδρομολόγια